Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Яку неординарну роботу пропонували українцям у липні – вакансії та зарплати

На популярних порталах з пошуку роботи постійно з’являються дивні вакансії, водночас зарплату пропонують достойну

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

5 дивних вакансій у липні, які можуть здивувати українців

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Шукаючи роботу, українці більше звертають увагу на традиційні вакансії, де зрозумілі посадові обов’язки. Але вистачає на ринку працевлаштування пропозицій, які можуть викликати посмішку на обличчі або здивування. Навряд чи хтось замислювався, що в Україні можна працювати аналітиком супутникових зображень чи тренером з чирлідингу.

Сайт Pro Гроші пропонує ознайомитися з підбіркою неординарних вакансій, які з’явилися у липні.

Топ незвичних пропозицій від роботодавців

  • Аналітик супутникових зображень

Гуманітарна організація з розмінування "ХАЛО Траст" (Миколаїв) хоче найняти спеціаліста, який буде обробляти супутникові знімки для використання командами в полях. Це необхідно, аби очистити територію Україну від наземних мін і боєприпасів, що не детонували. Важливо, щоб кандидат мав досвід роботи з методиками фотограмметрії, вмів обробляти дані з теплових камер, знав Python чи іншу мову програмування. Вимоги, звісно, серйозні, проте й зарплату обіцяють конкурентну – понад 40 000 грн.

Вакансія від компанії "ХАЛО Траст"
Вакансія від компанії "ХАЛО Траст"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  • Гідробіолог

Обов’язки співробітника – освоювати й впроваджувати нові методи аналізу поверхневих вод на визначення екологічного стану і якості, перевіряти виконання гідробіологічних спостережень, готувати щомісячну звітність, проводити технічне навчання в секторі гідробіології. Звучить складно і важко. А розмір окладу пропонують відносно невеликий – 8 000 грн.

  • Декоратор локацій

Медіакомпанія Unicorn Media почала пошуки креативних декораторів, які б прикрашали локації для проведення тематичних зйомок в рамках проєкту WooHoo. Серед вимог роботодавця – наявність відчуття смаку та стилю, володіння електроінструментами, художня освіта (буде пріоритетом). Декоратору необхідно з нуля створювати інтер'єр у приміщенні, купувати матеріали. Заробітна плата – 25 000 грн.

Вакансія декоратора для зйомок відеороликів
Вакансія декоратора для зйомок відеороликів
Фото: Скриншот: Pro Гроші

  • Крюінг-менеджер

Робота в компанії "СМА ШИПС УКРАИНА", яка спеціалізується на організації та управлінні морськими перевезеннями вантажів по всьому світу. Розташовується в Одесі. Працівник повинен підбирати та розміщувати екіпаж на суднах, контролювати дотримання трудових умов, слідкувати за виконанням міжнародних вимог щодо безпеки судноплавства. Заробітна плата в межах 35 000-45 000 гривень.

  • Ювелір-закріпник

"Золотий Вік" хоче набрати кандидатів на посаду закріпника, який буде займатися вставкою коштовного каміння в ювелірні вироби. Компанія обіцяє попереднє навчання та зарплату в розмірі 14 000-17 800 грн.

Робота в компанії "Золотий Вік"
Робота в компанії "Золотий Вік"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Які професії набудуть великої популярності

Попит на деякі професії не тільки не впаде з часом, а, навпаки, збільшиться. Маючи знання та навички, які дозволять працювати в цих нішах, можна отримувати великий дохід. Передбачається, що найбільш популярними стануть в Україні:

  • IT- фахівці;
  • SMM-спеціалісти;
  • менеджери по роботі з персоналом або HR-менеджери;
  • дизайнери.

Водночас деяким професіям загрожує зникнення через розвиток штучного інтелекту. Втратити роботу можуть представники таких ніш: журналісти, трейдери, викладачі, бухгалтери, спеціалісти служби підтримки.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що безробіття в Україні встановило антирекорд і розповідав, яка ситуація на ринку праці. Також ми повідомляли про 5 професій, де українцям добре платять.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.