Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Якщо не заради грошей: чому ми хочемо працювати ще більше

Коли людина ходить на роботу лише заради грошей, це означає, що вона перебуває не на своєму місці

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Без роботи люди не бачать сенсу у житті

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У багатьох людей час від часу настає період, коли вони задумаються: "Чому ми працюємо, якщо не заради грошей?". Скоріш за все, таке питання виникає у людей, які знаходяться не на своєму місці, кожного дня приходять на неулюблену роботу та через "не хочу" виконують свої обов'язки, аби хоч якось забезпечити своє життя.

Чому взагалі люди працюють


Загалом для чоловіків та жінок притаманно працювати, займатися улюбленим ділом, бо без цього вони не відчувають сенсу у своєму житті. Якщо говорити про те, чому люди працюють не лише заради грошей, то тут грає фактор життєвих цінностей.

Коли людям хочеться щось створювати, бути корисним, привносити щось у цей світ або залишати свій слід, тоді й виникає бажання працювати не лише заради заробітку.

Які якості потрібні, аби досягти успіху на роботі


Насамперед все залежить від того, яку саме роботу людина обирає. Наприклад, для однієї галузі потрібні такі риси характеру як концентрація, витривалість, для іншої – творчий підхід, стресостійкість тощо.

Тобто, можна зробити висновок, що люди досягають успіху, якщо знаходяться на своєму місці, на такій роботі, яка їм подобається та яка, з психологічної точки зору, підходить саме для них та їхніх особистостей, якостей тощо.

Що заважає людині заробляти більше грошей


Скоріш за все, це стосується якихось внутрішніх установок, глибинних переконань, негативного досвіду в минулому тощо. Наприклад, такі бар'єри можуть з'явитися, якщо при вихованні батьки запевняли дитину, що гроші – це зло або, що великі гроші не можна заробити чесною працею, а ті, хто багато заробляє – жадібні та погані.

Тоді виробляється установка, що від великих грошей краще триматися якомога далі. А коли у дорослому віці людина свідомо хоче заробляти більше, то через ці бар'єри вона робить все навпаки. Щоб позбутися цих переконань, краще сходити на психотерапію та пропрацювати такі перешкоди з фахівцем.

Яких людей найчастіше цінують на роботі


Кожен роботодавець має власне уявлення про те, кого він хоче бачити на тій чи іншій посаді. Якщо людина повністю відповідає його вимогам, то саме такого працівника й будуть цінувати. Якщо людина не підходить під опис ідеального працівника, на думку роботодавця, то навряд чи її візьмуть у штат, а тим паче будуть цінувати.

Чоловіки VS жінки: хто найчастіше досягає успіху на роботі


Насправді я не думаю, що це якось залежить від гендеру. Тут, знову ж таки, потрібно розуміти, що це за робота та що собою представляє успіх. Чи це кар'єрні сходи, чи питання у заробітку або роках праці тощо.

Це дуже широке питання на яке важко відповісти, але одно можу сказати точно: гендер неважливий для того, аби досягти успіху у тій чи іншій професії, важливо лише те, чи знаходитися ви на своєму місці та на улюбленій роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.