Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці відкривають бізнес у Польщі: яких фахівців шукають на роботу

Польща стає все більш привабливим місцем для українських бізнесів та фахівців, які знаходять нові можливості для досягнення успіху

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українські компанії активно виходять на ринок Польщі

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Від початку повномасштабної війни в Україні деякі громадяни виїхали за кордон, зокрема у Польщу. В сусідній країні українці почали відкривати бізнеси, їхня кількість зростає у геометричній прогресії. Адже український бізнес йде слідом за мільйонами своїх клієнтів.

Віцепрезидентка міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal Лілія Терещенко розповіла НВ, яких спеціалістів шукають наші підприємці.

Яких фахівців шукають українські підприємці в Польщі

Все більше українських бізнесів звертають свою увагу на Польщу як перспективний ринок. Передові компанії, такі як Нова пошта, Rozetka та monobank, вже розпочали свою діяльність у сусідній країні, а цей тренд лише набирає обертів. Це пов'язано з тим, що українські підприємці йдуть слідом за своїми клієнтами, які емігрували та хочуть продовжувати користуватись звичними та улюбленими послугами.

Наприклад, лише у Польщі зареєстровано понад 25 тисяч українських бізнесів, які активно розвиваються. З цим ростом бізнесу з'являється потреба у висококваліфікованих спеціалістах, і багато компаній звертаються до українських фахівців.

Згідно з даними експертів, у деякі сфери, такі як юристи, менеджери з продажу та бухгалтери, краще залучати поляків. Проте, для таких позицій як топкерівники, маркетологи, IT-фахівці, аналітики та продакт-менеджери, українці виявляються найкращими кандидатами.

Наразі в Польщі список найзатребуваніших вакансій серед українців виглядає так:

  • директор з продажів;
  • директор з підбору персоналу;
  • маркетинговий директор;
  • бізнес-аналітик;
  • інвестиційний аналітик;
  • операційний директор.

Список можна продовжувати, і українські фахівці, які вже проживають у Польщі або планують переїхати, мають великі шанси зайняти ці посади.

Варто зазначити, що завдяки українським компаніям, які розвиваються на польському ринку, створюються нові можливості для економічного зростання та співпраці між двома країнами.

Раніше ми повідомляли, на кого потрібно навчатися в Польщі, щоб потім багато заробляти. Також ми писали, яких спеціалістів активно шукають на роботу в Німеччині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.