Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці почали більше заробляти? Як змінилися зарплати у 2024 році

На українському ринку праці продовжилася позитивна тенденція зі зростання зарплат, яка розпочалася ще у 2023 році

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зросла середня зарплата населенню

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці почали більше заробляти. У лютому 2024 року по всій території країни відбулося зростання середнього рівня оплати праці.

Про це розповіла в.о. директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олена Мельник в інтерв'ю РБК-Україна.

Середня зарплата українців в лютому поточного року досягла майже 19 тисяч гривень. Відстежувати інформацію щодо зростання чи падіння оплати праці допомагає Єдиний портал вакансій, який був запущений у вересні 2022 року.

Як повідомили Мельник, портал став важливим інструментом для відстеження тенденцій на ринку праці в Україні, оскільки він об'єднує інформацію від Державного центру зайнятості та шести популярних сервісів розміщення вакансій, таких як:

  • work.ua;
  • robota.ua;
  • jrc.ua.

Загалом, на порталі щодня публікується близько 200 тисяч вакансій. Тому цей реєстр можна вважати об'єктивним джерелом інформації.

Показник середнього рівня заробітної плати свідчить про продовження тенденції зростання зарплат. Вона розпочалася у третьому кварталі 2023 року, коли середня зарплата, за даними Державної служби статистики, зросла на 23% порівняно з аналогічним періодом 2022 року та становила 17,9 тисячі гривень.

Яку зарплату платять українцям в "Армії відновлення"

Вже понад рік, як розпочався проєкт "Армія відновлення". За цей час до суспільно корисних робіт долучилося понад 80 тисяч громадян. У Харківській області найбільше потрібні люди, оскільки ця місцевість часто потрапляє під ворожий обстріл, і тому потрібна допомога в ліквідації наслідків.

Сума виділених коштів для зарплат громадянам, зайнятим у цих роботах, становить 582 мільйони гривень. За виконану роботу українці отримують 10 650 гривень щомісяця, при повному місячному робочому часі.

Загалом вже залучено 87 852 особи до суспільно корисних робіт, і лідирує у цьому Харківська область, за нею йдуть Донецька, Київська, Полтавська та Чернігівська області.

Раніше ми повідомляли, яких спеціалістів шукають роботодавці. Також пропонуємо дізнатися, скільки платитимуть бюджетникам у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.