Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У рамках проєкту "єРобота": українцям видадуть гранти на майже 50 млн грн

Найбільше грантів отримали українці у Рівненській області

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Українцям видадуть грантів майже на 50 млн грн

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Державний центр зайнятості підбив підсумки шостої хвилі реалізації програми "Власна справа" в рамках проєкту "єРобота": за якою буде виділено майже 50 млн гривень для 211 успішних заявників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

У Мінекономіки нагадали, що програма "Власна справа" на сьогодні є найбільш популярною серед всіх грантових програм у рамках проєкту "єРобота". Вона передбачає надання мікрогрантів до 250 тис. грн для малого бізнесу та мікробізнесу з умовою створення одного або двох робочих місць у залежності від розміру гранту.

Так, найбільша кількість переможців у шостій хвилі зареєстрована:

  • у Рівненський області (29 осіб),
  • Києві (25 осіб),
  • на Львівщині (23 особи).

Розподіл за галуззями має такий вигляд:

  • оптова та роздрібна торгівля (72 особи),
  • переробна промисловість (42 особи),
  • тимчасове розміщення (30 осіб).

Програма надання грантів для бізнесу "єРобота" розпочалась 1 липня, і вже визначено переможців шести хвиль, кожна з яких триває два тижні.

"Незважаючи на те, що реалізація програми "Власна справа" триває вже три місяці, попит на неї зі сторони бізнесу не зменшується. Підприємці продовжують писати бізнес-плани та подавати заявки на участь у програмі", – заявила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона уточнила, що до 2 жовтня триває подача заявок на сьому хвилю програми, а восьма хвиля розпочнеться з 3 жовтня.

Де в Україні найскладніше вести бізнес

Перед регіональним бізнесом в Україні стоять непрості виклики, адже після повномасштабного вторгнення умови ведення бізнесу значно погіршились. Серед основних проблем – труднощі з логістикою, бронювання співробітників від мобілізації, зниження купівельної спроможності, відтік персоналу за кордон.

Європейська Бізнес Асоціація оцінила досвід роботи компаній у чотирьох стратегічних регіонах, де зосереджені регіональні офіси Асоціації – Львів, Одеса, Харків, Дніпро – та порівняли динаміку розвитку бізнес-клімату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.