Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ТЦК більше не потрібні? В Україні запрацював сайт з пошуку роботи в ЗСУ

Українці зможуть потрапити на військову службу без мобілізації та військкоматів

Фото: Генштаб ЗСУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Запрацював сайт з пошуку роботи в ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні з'явився сайт, на якому можна знайти роботу у Збройних силах України. На цьому порталі розміщені найрізноманітніші вакансії – від бойових чи медичних до айтішних та навіть креативних.

Про це пише Суспільне.

Сайт з вакансіями запустила платформа з працевлаштування та рекрутингова агенція Lobby X. При цьому знайти роботу за допомогою цього сайту можуть як цивільні, які хочуть мобілізуватися, так і військовослужбовці, які хочуть підібрати більш відповідну їхньому досвіду та навичкам посаду.

Які вакансії можна знайти на сайті

Тим, хто шукає роботу у ЗСУ, буде надана можливість обрати серед вакансій різного профілю. Серед них багато і "сучасних" вакансій, адже підрозділи ЗСУ потребують:

  • відеографів;
  • піарників;
  • бізнес-аналітиків;
  • UI/UX-дизайнерів;
  • HR-менеджерів;
  • IT-розробників;
  • водіїв цивільного та військового транспорту;
  • саперів;
  • розвідників;
  • снайперів;
  • лікарів;
  • інших спеціалістів.

Загалом Lobby X працює з 86 підрозділами. Серед військових працедавців платформи – Міністерство оборони, Кіберсили ЗСУ, спецпідрозділи KRAKEN і К-2, 3 ОШБр, 47 ОМБр "Маґура", батальйон "Вовки Да Вінчі" 67 ОМБр, 93 ОМБр "Холодний Яр", бригади "Гвардії наступу" та інші структурні підрозділи Сил оборони.

Як це працює

Річ у тім, що платформа виступає посередником між претендентом на посаду та підрозділом. Фахівці Lobby X проводять первинний відбір кандидатів, а вже потім надсилають кандидатури працедавцю. На наступних етапах відбір проводять військові. При цьому не відбувається жодної взаємодії з Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

З переваг для українців однозначно буде можливість самостійно обирати місце служби та вид діяльності. Це дозволить розв'язати такі проблеми, які зараз виникають під час мобілізації:

  • неврахування сильних і слабких сторін кандидата при призначенні на військову спеціальність;
  • "лотерея" у військкоматі.

Переглянути вакансії до українського війська можна на сайті.

В серпні можуть мобілізувати нову категорію українців

Військовослужбовців строкової служби можуть призвати до війська, але лише за умови, що термін строкової служби минув у період дії воєнного стану.

Крім того, важливою умовою є те, щоб строковик у період дії воєнного стану прослужив не менше шести місяців, а також виявив бажання перейти на військову службу шляхом мобілізації.

Важливо, що відправка строковиків на фронт відбуватиметься лише за власним бажанням.

Раніше ми писали про те, що керівників ТЦК хочуть відправити на передову та пояснювали, хто може зайняти їхні місця. Також ми розповідали, чому деякі військові можуть втратити зарплату в 100 тис. гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.