Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Хто поїде працювати на деокуповані території після перемоги України – список професій

Уряд працює над створенням кадрового резерву, який буде залучений до роботи після звільнення територій України від окупантів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні готують кадровий резерв для деокупованих територій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні готують кадровий резерв для деокупованих територій. Процес набору охочих працювати на звільнених територіях має відчутний прогрес. Донедавна їх кількість становила 500, зараз – уже понад 1 000.

Про це повідомили у пресслужбі уряду.

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що на старті цієї кампанії серед претендентів було більше жінок. Тепер нарівні з ними виявляють активність і чоловіки.

При цьому в уряді розраховують, що українці й надалі будуть записуватися до кадрового резерву. У разі необхідності буде проводитися перекваліфікація.

"Головне – щоб ми знали, що ви є і ви готові", – сказала Верещук.

Яких фахівців потребують найбільше

Наразі найбільш потрібними є такі кадри:

  • фахівці державної служби;
  • фахівці органів місцевого самоврядування;
  • лікарі;
  • вчителі.

Щоб потрапити до кадрового резерву, необхідно подати заявку на сайті Національного агентства з питань державної служби.

Які професії стануть затребуваними після війни

Через повномасштабну війну в Україні з'явився дефіцит у медичних та соціальних працівниках. Тому уряд вирішив збільшити обсяг держзамовлення на підготовку цих фахівців у 2023 році.

Серед іншого, держава потребує більше таких спеціалістів:

  • реабілітологів;
  • психологів;
  • соціальних працівників.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що для підготовки більшої кількості таких фахівців уряд вирішив вже у 2023 році збільшити держзамовлення. Зокрема, для Міністерства охорони здоров’я збільшуємо кількість бюджетних місць на понад тисячу.

Також прем'єр-міністр зазначив, що паралельно побільшає бюджетних місць для набору соціальних працівників. Загалом держзамовлення на підготовку фахівців збільшили на 3,5 тисячі. Також у державному замовленні на 2023 році визначили пріоритетні галузі для підготовки фахівців спеціальностей, що мають найбільший попит, а саме – інженерно-технічні, педагогічні та природничі.

Раніше ми писали про те, як змінився попит на працю через війну та де найбільше роботи. Також ми розповідали, в яких сферах зараз найбільше потрібні працівники.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.