Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота в Україні: де можна заробляти найбільше

Згідно з даними фахівців, для тих, хто шукає фінансовий успіх, важливо обирати не лише сферу діяльності, а й регіон, де розташована компанія

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найбільшу зарплату українцям платять в Києві

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які в пошуках роботи, можуть розраховувати на різноманітні пропозиції заробітної плати. У різних містах розміри оплати праці можуть варіюватися від 14 000 грн до 21 300 грн.

Про це свідчать дані кадрового порталу Work.ua.

Найвищі зарплати отримують фахівці у сфері інформаційних технологій. Зокрема, C++ developer'ам в Києві пропонують вражаючу середню зарплату у розмірі 110 000 гривень. У цьому напрямку конкуренція велика, і роботодавці готові викласти великі суми для привертання уваги та утримання талановитих спеціалістів.

Проте не кожна професія може розраховувати на такі вражаючі фінансові доходи. Керівники гуртків в Києві отримують в середньому лише 6 700 гривень.

Щодо регіональних відмінностей, у Херсоні середня зарплата знаходиться на рівні 21 000 гривень. Тут військовослужбовці отримують найбільше – в середньому 72 500 гривень, тоді як касири можуть розраховувати лише на 11 200 гривень.

На третьому місці за розміром зарплати – Львів. Середня пропонована зарплата в місті складає 19 300 гривень. Військовослужбовці в цьому регіоні отримують вражаючі 75 000 гривень, тоді як прибиральниці та організатори можуть розраховувати лише на 10 000 і 10 500 гривень відповідно.

Найменші зарплати пропонують роботодавці в Сумах, там середня оплата праці становить 14 000 гривень. Знову ж таки, найбільше в цьому місті готові платити військовим – 72 500 гривень. Найменші зарплатні передбачені:

  • прибиральницям – 7 200 гривень;
  • няням – 7 700 гривень.

Що буде з зарплатами вчителів у 2024 році

У наступному році українським вчителям підвищать зарплати. Цей процес відбуватиметься у два етапи, починаючи з 1 січня. Згідно з заявою прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, зарплати вчителів зростуть на 21%, завдяки загальному фінансуванню освіти у розмірі 179 млрд гривень.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що середня зарплата вчителів наразі становить приблизно 13 000 гривень, а після обох етапів підвищення складе понад 16 000 гривень. Так, у першому етапі, з 1 січня, планується підвищення зарплат на 10%, а в другому, з 1 квітня, – на 12,6%.

Раніше ми повідомляли, за якими критеріями українці почали шукати роботу. Також ми писали, кому з українців підвищать зарплату майже вдвічі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.