Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота для всіх? Яка нова професія дозволить українцям заробляти 16 тисяч гривень

Готуватимуть спеціалістів у чотирьох областях, а після опанування нової професії люди виконуватимуть надважливу місію в умовах війни

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Проєкт у вигляді інституту помічника ветерана запрацює на Львівщині, Вінниччині, Дніпропетровщині та Миколаївщині

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вже 1 липня в Україні з'являться ментори, які допомагатимуть військовим після їхнього повернення із зони бойових дій адаптуватися до мирного життя. Для майбутніх менторів організують спеціальні тренінги, під час яких кандидатів навчатимуть тонкощів нової професії.

Про це розповіла керівниця Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства ветеранів Світлана Березіна.

Професія – ментор: чим займатимуться помічники ветеранів

За словами Березіної, наразі експериментальний проєкт у вигляді інституту помічника ветерана запрацює у чотирьох регіонах країни, а саме:

  • у Львівській області;
  • Вінницькій;
  • Дніпропетровській;
  • Миколаївській.

Основне завдання менторів — допомогти захисникам, які тривалий час провели на фронті, адаптуватися до мирного середовища. Ментори, зокрема, займатимуться:

  • консультуванням військових, які повернулися з війни;
  • організаційною роботою;
  • відстоюванням інтересів ветеранів,
  • психологічною допомогою.

Підготовка майбутніх менторів відбуватиметься у центрах ветеранського розвитку на базі установ вищої освіти в областях, де запускається пілотний проєкт.

"Програму підготовки створювали їх викладачі. Підготовка триватиме орієнтовно три тижні", — розповіла Березіна.

Навчання стартують вже з 1 липня. Брати участь в ньому можуть всі, кому цікаво спробувати себе у ролі помічника ветерана. Навчання організують за підтримки міжнародної програми ООН.

Як працюватимуть ментори та скільки отримуватимуть за свою роботу

Їхня робота будуватиметься за принципом: "послуга йде за ветераном". Тобто, учасників війни хочуть позбавити якомога більших "неприємностей" мирного життя. Наприклад, їм не потрібно буде стояти у кількагодинних чергах лише для того, аби отримати якийсь папірець з печаткою.

Світлана Березіна зазначає, що один ментор може брати під опіку до 100 ветеранів. Помічник встигатиме приділяти увагу всім, адже виконання роботи полегшать планшети. Наразі до пілотного проєкту вже приєдналися 38 громад з 4 областей.

"Після того, як ми проведемо широку інформаційну програму, таких охочих буде набагато більше, все ж таки пропонується конкурентна зарплата — 16 тисяч гривень", — зазначила очільниця Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства ветеранів.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав про професію, яка незабаром перетвориться в одну з найпрестижніших в Україні. Ще ми писали, які професії вважаються престижними в європейських країнах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.