Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попри всі умови: мінімальна зарплата в Україні зросте з 1 січня

Мінімальна зарплата в Україні зросте на 200 гривень з початку нового року

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Якою буде мінімалка з 1 січня

Фото: УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Мінімальна заробітна плата з 1 січня становитиме 6700 гривень. Таку мінімалку закладено у проєкті держбюджету на 2023 рік.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

"Незважаючи на складні умови воєнного стану, в проєкті бюджету збережено рівень соціальних стандартів: мінімальна заробітна плата з 1 січня 2023 року становитиме 6700 грн на місяць, прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць – 2 589 гривень", – повідомили у Мінфіні.

У Верховній Раді проєкт Закону представить міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, з 1 грудня 2021 року і донині мінімальна зарплата становить 6,5 тисяч гривень, а мінімальний прожитковий мінімум для працевлаштованих людей – 2 600 гривень.

Держбюджет на 2023 рік

Кабінет міністрів затвердив проєкт Держбюджету України на 2023 рік. Загальні доходи бюджету закладаються на рівні 1,28 трлн грн, а видатки – 2,57 трлн грн. Таким чином, дефіцит прогнозується на рівні 1,29 трлн грн на рік.

Головними пріоритетами у бюджеті, очікувано, є оборона та безпека. На цьому особисто наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. На цей сектор буде спрямовано майже половину усіх коштів, а саме – 1 трлн 136 млрд гривень.

На другому по важливості і затратності місці – соціальні програми. На них виділяється близько 35% від усіх видатків. На пенсії, субсидії, виплати ВПО, допомогу малозабезпеченим родинам, медицину та освіту спрямують понад 800 млрд грн.

Сайт Pro Гроші раніше розповідав, що цікавого містить у собі документ і чого очікувати наступного року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.