Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На "хліб з маслом" точно вистачить: скільки заробляють Шмигаль та інші міністри в Україні

Розмір заробітної плати прем'єр-міністра України та інших очільників міністерств склав понад 60 тис. гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Стало відомо скільки заробляє Денис Шмигаль, Ірина Верещук, Михайло Федоров та інші очільники міністерств

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та інші міністри за липень 2023 року отримали чималі зарплати. Навіть попри те, що з кожної виплати в очільників міністерств вираховували до 20 000 гривень податків, їх "чистий" заробіток залишився на досить високому рівні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Які зарплати отримали прем'єр-міністр та очільники міністерств в липні?

Посадовий оклад прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля становить 82 385 гривень, однак за липень йому було нараховано 66 319 гривень. Різницю у розмірі 16 065 гривень склали податки, які було вирахувано з заробітної плати прем'єр-міністра.

Заробітну плату в розмірі 82 385 було нараховано й міністерці економіки України Юлії Свириденко, при цьому її посадовий оклад становить 62 769 гривень. За липень очільниця міністерства отримала також зарплату за час відрядження в розмірі 19 615 гривень. Після утримання 16 065 гривень податків фактична заробітна плата Юлії Свириденко склала 66 319 гривень.

Приблизно такі ж зарплати за липень 2023 року отримали:

  • віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина;
  • міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук;
  • міністр цифрової трансформації Михайло Федоров;
  • міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков;
  • міністр Кабміну Олег Немчінов.

Заробітну плату в розмірі 84 572 гривні з урахуванням відрахованих податків, які склали 20 486 гривень, отримав Державний секретар уряду Олександр Ярема. Його посадовий оклад становить 40 100 гривень, але в липні він також отримав надбавки за ранг, вислугу років, за виконання особливо важливої ​​роботи та за роботу з секретними документами.

Щодо його заступників, то за другий місяць літа вони отримали "чисту" заробітну плату в розмірі від 58 000 до 75 500 гривень.

Чи зростуть зарплати українців після війни?

Економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що у разі, якщо в Україні будуть потужні програми відбудови, то можна очікувати на зростання заробітних плат, однак при цьому може спостерігатися дефіцит робочої сили.

Про те, які фахівці зароблятимуть більше після закінчення війни, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, які мінімальні зарплати отримують в країнах Європи. Також ми писали, скільки отримують українські захисники у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.