Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Корупція залишиться в минулому – як тепер українці зможуть отримати керівні посади

Фонд держмайна запустив сайт вакансій на керівні посади держпідприємств

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Відкрився новий сервіс для пошуку керівників

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фонд держмайна оголосив про запуск у тестовому режимі автоматизованої системи ‎"Кадровий резерв ФДМУ". За допомогою неї можна буде знайти собі роботу на керівних посадах держпідприємств.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

"Фонд державного майна в тестовому режимі запустив автоматизовану систему "‎Кадровий резерв ФДМУ"‎ – ключовий інструмент для ефективного пошуку професійних кандидатів на керівні посади державних підприємств. Система розроблена Офісом цифрової трансформації ФДМУ в співпраці з іншими підрозділами Фонду", – йдеться у повідомленні.

Відтепер усі українці мають можливість переглядати оновлену інформацію про вакансії на посади керівників компаній, які знаходяться під управлінням Фонду.

Крім того, зараз будь-хто може використовувати цю систему для подання електронної анкети кандидата. Це дозволяє вступити до кадрового резерву ФДМУ та отримувати пропозиції від Фонду відповідно до вказаних вами умов.

"Запровадження нового механізму – це можливість підвищити ефективність та якість управління державними активами України, а також уникнути корупційних ризиків. Впровадження системи має допомогти Фонду держмайна залучити менеджерів, які відповідають сучасним викликам та гарантують стабільний розвиток і прибуток держпідприємствам", – кажуть у ФДМУ.

В уряді оприлюднили список популярних вакансій

У базі даних Державної служби зайнятості доступно наразі 65 тисяч актуальних вакансій. Вакансії за різними професіями на сьогодні розподілені наступним чином за кількістю:

  • продавець-консультант – 9 370 вакансій;
  • менеджер з продажу – 7 410;
  • кухар – 6 050;
  • бухгалтер – 5 960;
  • вантажник – 4 340;
  • лікар – 3 380;
  • швачка – 2 810;
  • бариста – 2 380;
  • водій автотранспортних засобів – 2 330;
  • машиніст – 2 030.

Рівень заробітних плат

Середній розмір оплати праці для вакансій, які надсилаються в Службу зайнятості, складає 11 тисяч гривень. Ось деякі конкретні зарплати:

  • керівники, менеджери – 13 тис. гривень;
  • професіонали, кваліфіковані робітники – 12 тис. гривень;
  • працівники сфери торгівлі та послуг – 11 тис. гривень.

На порталі також є пропозиції зі значно вищими розмірами оплати праці. Наприклад менеджер з продажу може отримувати 275 тис. гривень, лікар – 120 тис. гривень, а бухгалтер – 80 тис. гривень.

Раніше ми писали, як не потрапити на шахраїв при пошуку роботи. Також повідомляли, які фахівці можуть заробляти від 40 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.