Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці отримають додаткові виплати у вересні: хто може розраховувати

У рамках проєкту було виплачено грошову допомогу понад 470 тисяч українців на суму 2,01 мільярда гривень

Фото: Pexels

Пенсіонери отримають надбавку до пенсії

Фото: Pexels

У вересня 2024 року деякі українські пенсіонери матимуть змогу отримати додаткову грошову надбавку до пенсії. Спеціальна доплата нараховуватиметься тим, хто отримує мінімальний розмір виплат.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Хто може отримати спеціальну надбавку до пенсії

Грошова допомога розрахована на осіб, чия пенсія не перевищує 3 250 гривень. Та це не єдина умова для отримання фінансової підтримки. Оскільки виплати будуть зараховувати пенсіонерам, які проживають в зонах активних або потенційних бойових дій.

Крім того, важливо, щоб пенсіонер не отримував фінансову допомогу від інших міжнародних організацій або виплат для ВПО після 1 березня 2023 року.

Як нараховуватиметься надбавка

Надбавка розраховується індивідуально для кожного пенсіонера як різниця між 3 250 гривнями та сумою його пенсії.

Наприклад, людині, яка отримує 3 000 гривень, виплатять додатково ще 250 гривень.

Ця допомога призначається автоматично на основі даних у реєстрах. Тому пенсіонерам не потрібно додатково звертатися за отриманням виплати.

Що відомо про проєкт

Проєкт був започаткований у серпні 2023 року з метою підтримати пенсіонерів, які мають низький рівень пенсійних виплат і проживають у зонах бойових дій.

За даними, які були оприлюднені наприкінці серпня, програма вже забезпечила понад 470 тисяч українських пенсіонерів виплатами на суму 2,01 мільярда гривень. Програма продовжена до кінця грудня 2024 року, тобто ще більше пенсіонерів зможуть отримати допомогу.

"Ми активно взаємодіємо з міжнародними партнерами, щоб в умовах обмеженого фінансового ресурсу забезпечити підтримку саме тим громадянам, яким вона найбільше необхідна. Спільний проєкт з ВПП ООН став успішним прикладом саме такої синергії", – повідомила перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Зазначається, що програма фінансується користуючись коштами Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Європейського Союзу, Швеції, Швейцарії та приватних донорів.

Раніше ми повідомляли, хто може отримати виплати за вислугу років. Також ми писали, як українцям самостійно розрахувати розмір допомоги по безробіттю.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.