Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ВПО вже виплатили 42 млрд гривень: чи залишились ще кошти

Напередодні зими уряд має максимально пришвидшити всі виплати ВПО

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Кошти на виплати переселенцям у бюджеті є

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На виплати внутрішньо переміщеним особам загалом вже спрямували понад 42 млрд грн.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє Урядовий портал.

Вона нагадала, що щомісячна державна допомога на проживання особам з інвалідністю та дітям складає 3 тис. грн, для решти ВПО — 2 тис. грн.

Водночас Верещук визнала, що переселенці скаржаться на затримку виплат. Зважаючи на сімейні обставини, вони часто не встигають самотужки виконати всі необхідні дії, тож їм необхідно піти назустріч.

"Я звертаюся до обласних військових адміністрацій і закликаю підключитися до цього процесу. А саме: провести відповідну роботу з ВПО — виявити тих, у кого є проблеми з нарахуванням і виплатами, скласти списки й передати нам. Ми допоможемо вирішити це централізовано", — закликала Верещук.

Мешканці яких громад отримають фінансову допомогу

Наказом Мінреінтеграції було затверджено оновлений перелік тимчасово окупованих територій та територіальних громад, які розташовані в районах проведення бойових дій, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Цей перелік не фіксований, він регулярно актуалізується.

Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави. Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних і Київської міської військових адміністрацій.

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення бойових дій та які перебувають у тимчасовій окупації, входить 9 областей.

В міністерстві зазначили, що наразі у переліку нараховується 326 громад. Якщо людина зареєстрована в одній із зазначених областей, але її громада відсутня в цьому переліку, необхідно звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

Раніше ми писали про те, яка нова послуга доступна для ВПО в "Дії". Також ми розповідали, які обов'язкові виплати отримують ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.