Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ВПО чекають серйозні зміни – що можна буде зробити до 1 грудня

У Мінінтеграції пояснили, куди ВПО звертатися у випадку проблем із оформленням заяви

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Термін дії подачі заяв зміниться

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо-переміщені особи в Україні можуть подати заявки на отримання виплат повторно і термін для цього подовжили до 1 грудня.

Відповідні зміни у законодавстві має затвердити Кабінет міністрів вже найближчим часом, розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Це стосується всіх переселенців, які подавали заяву на державну допомогу до 30 квітня через застосунок "Дія", але гроші їм досі не прийшли. Саме ці люди мають можливість подати заявку повторно, але не до 1 жовтня, як оголошували раніше, а до 1 грудня.

Де потрібно це робити?

Залишити запит повторно можна у органах соцзахисту, потрібно або прийти особисто та написати заяву, або надіслати вже заповнений документ поштою.

Повторну заяву відповідні органи за законом зобов’язані прийняти у переселенця навіть якщо він не може підтвердити подання першої до 30 квітня.

Якщо у вас виникатимуть проблеми чи додаткові питання, у Мінінтеграції рекомендують звертатися за цими номерами:

  • 15-48 – цілодобова гаряча лінія з кризових питань;
  • +38 (096) 078 84 33 – гаряча лінія для дзвінків з-за кордону та з тимчасово окупованих територій, працює також WhatsApp/Telegram/Viber;
  • +38 (066) 813 62 39 – гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

Зміни з 1 жовтня

Вже з наступного місяця у процесі виплат ВПО відбудуться значні зміни, а саме – запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери.

Вона допоможе централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО, а для отримувачів допомоги значно прискорить процес.

Детальніше про те, що зміниться для вимушених переселенців з жовтня, читайте в нашому матеріалі. Раніше сайт Pro Гроші писав, як отримати довідку ВПО у застосунку "Дія".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.