Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати ВПО під загрозою – як переселенцям не втратити свої гроші

Розповідаємо, як внутрішньо переміщеним особам зберегти свою грошову допомогу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Названі причини через які переселенців можуть позбавити виплат

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У серпні цього року Національна соціальна сервісна служба розпочала перевірку місця проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу від держави для забезпечення житла. Ця тема була обговорена на останньому засіданні Координаційного штабу з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму Telegram-каналі.

Причини перевірки

Зазначимо, що про така перевірка може проводитися на підставі:

  • інформації про реєстрацію осіб як внутрішньо переміщених у межах однієї територіальної громади;
  • отримання сповіщення від органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських об’єднань чи фізичних осіб про зміну фактичного місця перебування ВПО;
  • результатів верифікації відповідно до критеріїв призначення зазначеної допомоги.

У випадку, якщо внутрішньо переміщені особи відсутні під час проведення перевірки, їм необхідно звернутися до управління соціального захисту населення (УСЗН) протягом 14 днів. Якщо є обґрунтовані причини для відсутності, можна надати УСЗН підтвердні документи протягом 30 днів.

Отже, якщо ви змінили своє фактичне місце проживання, номер телефону або не вказали номер квартири, вам потрібно надати цю інформацію. Це можна зробити, звернувшись до УСЗН. Якщо у вас є будь-які питання, ви можете зателефонувати на гарячу лінію Національної соціальної служби за номером: (044) 289-87-89.

Що хочуть запровадити для ВПО

Уряд ухвалив рішення, у якому встановлені мінімальні вимоги для життєзабезпечення вимушених переселенців і визначена процедура утворення та обліку місць тимчасового проживання.

Постанова, зокрема, передбачає:

  • вимоги до температурного режиму;
  • мінімальну площу для одного ліжко-місця;
  • в приміщеннях мають бути розділені місця загального користування та облаштовані ліжко-місця;
  • житло для переселенців має бути з кухнею, душовими та туалетними кімнатами, пральними машинами тощо.

"Провести моніторинг стану місць тимчасового проживання та привести їх у відповідність до затверджених стандартів військові адміністрації мають протягом шести місяців", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після затвердження переліку місць тимчасового проживання для вимушених переселенців їхнє житло та людей перевірятимуть кожні пів року.

Раніше ми писали, які проблеми виникають у ВПО при пошуку роботи. Також повідомляли, кому з переселенців планують збільшити виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.