Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати під питанням: що треба знати клієнтам ПриватБанку про послугу страхування

Клієнту фінансової установи відмовили у страхових виплатах, коли з’явилася потреба через стан здоров’я

Фото: Pro Гроші

Скарга від клієнта ПриватБанку

Фото: Pro Гроші

Українці можуть оформити договір страхування і сплачувати регулярні платежі в ПриватБанку. Але один із клієнтів стикнувся з несправедливістю: він роками здійснював внески, передбачені угодою, а коли виникла потреба в компенсації – отримав відмову.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Jolly, розповів про ситуацію, яка сталася з його родичем. Він не зміг вчасно звернутися за медичною допомогою через ментальні проблеми. А страхова компанія проігнорувала стан клієнта і відмовилася виплачувати компенсацію, незважаючи на очевидні докази.

"ПриватБанк активно нав'язує цю страховку, мовчки списуючи гроші з картки роками, не даючи навіть шансу свідомо відмовитись. Коли ж настає реальний страховий випадок і людина витрачає десятки тисяч на лікування, компанія легко відмовляє у виплаті, посилаючись на формальності", – обурливо написав користувач.

У відповідь на скаргу ПриватБанк зазначив, що рішення про здійснення виплати при травмі чи захворюванні приймає страхова компанія на основі договору, укладеного з клієнтом. Цей документ містить вичерпний перелік діагнозів/захворювань, за якими передбачена страхова компенсація.

Від банку лише надається зручний сервіс для оформлення страхування і сплати регулярних внесків. Кожен користувач може скасувати послугу, якщо вона більше не потрібна, завдяки функціоналу мобільного застосунку, на офіційному сайті чи за сприяння клієнтської підтримки.

Страхування здоров’я у ПриватБанку


Послуга передбачає фінансовий захист клієнтів у випадку захворювання, що призвело до втрати працездатності. Необхідно лише укласти договір, згідно з яким українцям належить виплата у відсотках від страхової суми (від 1% до 100% залежно від хвороби).

Переваги полісу:

  • можна оформити як для дорослої людини до 69 років, так і для дитини від 1 року;
  • страховка покриває захворювання, які не входять у традиційне добровільне медичне страхування (цукровий діабет, вірусний гепатит, туберкульоз, онкологічні захворювання тощо);
  • клієнт самостійно вирішує, як використовувати кошти.

Зауважимо, договором не передбачається покриття випадків, спричинених воєнними діями, зокрема через застосування хімічної, ядерної та будь-якої іншої зброї. Страховка не захищає від хвороб, які виникли внаслідок вживання алкоголю, наркотичних і психотропних препаратів, а також від масових епідеміологічних захворювань (ГРВІ, грип). Нещасні випадки теж поза межами дії полісу.

Отримати послугу не можуть українці віком до 1 року та після 70 років. Плюс страховка не передбачена для недієздатних осіб, психічнохворих і ВІЛ-інфікованих.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що можна оплатити через термінал ПриватБанку. Також ми повідомляли, що ПриватБанк розширив міжнародні послуги та розповідали, що доступно клієнтам за кордоном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.