Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В’язниця або 1 000 євро штрафу: за що українців у Німеччині можуть суворо покарати

Німеччина жорстко бореться з любителями фотографувати місця аварії та постраждалих

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Штрафи для українців у Німеччині

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які перебувають у Німеччині, можуть натрапити на серйозні проблеми, не маючи уявлення про штрафні санкції та позбавлення волі за одну конкретну дію. Зрозуміло, що незнання законів не звільняє від відповідальності, тож бажано розібратися у німецькому законодавстві, аби не втратити кошти чи свободу.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Йдеться про покарання за знімання на мобільний телефон місця аварії та постраждалих. У Німеччині навіть з'явився відповідний термін з негативним значенням, яким називають випадкових свідків ДТП – гаффери. Тобто люди, які, помітивши дорожньо-транспортну пригоду, вирішують знімати на мобільний телефон навколишню обстановку.

Подібними діями свідки часто заважають діяльності медиків, правоохоронних органів, пожежників тощо, а затримки можуть призвести до важких наслідків для потерпілих, аж до смерті (у випадку отримання важких травм). Щоб боротися з гафферами, у Німеччині значно посилили відповідальність за вуличні знімання. Зокрема випадковий свідок, якого помітять з ввімкненою камерою на місці аварії, може отримати штраф від 20 до 1 000 євро.

А ще, залежно від наявності обтяжливих обставин, – до двох років позбавлення волі (при фотографуванні осіб, які знаходяться у безпорадному стані). На додаток, щоб нагадати про заборони, на автомобілях швидкої допомоги розташовані великі QR-коди, при наведенні на які з'являється напис "Зупиніться! Підглядання вбиває". Іноді місця подій огороджують надувними щитами з інформацією про заборону знімання.

Штрафи для водіїв у Німеччині

Біженці та українці, які давно живуть у Німеччині, можуть зіштовхнутися зі штрафами за порушення правил дорожнього руху. Адміністративне покарання сильніше б’є по гаманцю, ніж в Україні, оскільки виплати нараховують в євро. Наприклад, за перевищення швидкості необхідно заплатити 400 євро (майже 16 000 грн). Щоб не натрапити на значні витрати, запам'ятайте наступні штрафи для водіїв:

  • паркування в недозволеному місці – 55 євро;
  • паркування без дозволу на місцях, які призначені для людей з обмеженими можливостями – 55 євро;
  • перевищення швидкості – від 70 до 400 євро;
  • неучасть в аварійній смузі чи самовільний рух по ній для швидшого переміщення – від 200 до 320 євро;
  • наїзд та переміщення по тротуарах, пішохідним доріжкам, іншим твердим узбіччям – 100 євро;
  • занадто шумна система вихлопу автомобіля – 100 євро.

Нагадаємо, що раніше за неправильне паркування українців не штрафували, проте після збільшення кількості біженців і масових випадків німецький уряд вирішив змінити законодавство та призначити покарання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які мобільні додатки полегшать життя українців у Польщі. Також ми повідомляли, яку послугу для українців скасували в Ірландії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.