Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні з'явилися нові виплати на дітей — хто зможе отримувати допомогу

У Мінсоцполітики повідомили, що врегулювали проблему, яка виникала з отриманням допомоги на дітей, які народились у ВПО після переміщенн

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Народжені після повномасштабної війни діти можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні дітям, які з'явилися на світ після початку повномасштабної війни, виплачуватимуть грошову допомогу. Мова про виплати на ВПО.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Там пояснили, що якщо в особи, яка отримує допомогу як ВПО, народилася дитина після 24 лютого 2022 року, то держава призначить громадянці ще одну фінансову виплату на дитину.

І навіть якщо дитина народилася вже після початку повномасштабної війни, але грошова підтримка не була нарахована, виплата здійснюється з дати звернення за нею з автоматичним продовженням з 1 серпня 2023 року.

"Це врегулює проблему, яка виникала з отриманням допомоги на дітей, які народились у ВПО після переміщення і, відповідно, їхнє зареєстроване місце проживання співпадало з місцем задекларованого місця проживання їхніх батьків (місця, куди переїхали ВПО)", – пояснили у Міністерстві.

Виплати дітям, які постраждали внаслідок війни

Існують благодійна та державна допомоги. Від держави діти можуть користуватися усіма пільгами та виплатами, які передбачені для ВПО. Це, зокрема цільова підтримка для здобуття освіти та кошти на проживання внутрішньо переміщеним особам (3 000 грн щомісяця).

Також гроші виплачують благодійні фонди та організації, що безпосередньо займаються грошовою допомогою дітям. Йдеться про такі фонди як "ДІТИ ХЕЛП", Global Fund for Children, Gen.Ukrainian, "СОС Дитячі містечка Україна", "Постраждалі Діти Війни" тощо.

Виплати від ООН

Впродовж липня деякі громадяни України зможуть отримати6 600 гривень, які будуть виплачувати по 2 200 гривень впродовж трьох місяців. Це:

  • ВПО, які залишили попереднє місце проживання після 24 лютого 2022 року;
  • українці, які не залишали свої домівки, але після 24 лютого постраждали від бойових дій у певних регіонах (Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська області);
  • українці, які через бойові дії були змушені залишити свої будинки, але вже повернулися до постійного місця проживання (зокрема, й з-за кордону).

Щоби розраховувати на ці гроші, потрібно:

  • зареєструватися у пунктах благодійного фонду "Право на захист";
  • отримати консультацію у Telegram-каналі;
  • або зателефонувати на номер: 0 800 307 711.

Раніше ми пояснювали, яка грошова допомога на дітей передбачена у 2023 році. Також ми розповідали про п'ять причин скасування виплат для ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.