Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці отримають додаткову грошову допомогу – скільки виплатить ПриватБанк

Українцям почали надходити виплати від міжнародної гуманітарної організації CARE, що обіцяла надати фінансову допомогу вразливим категоріям осіб

Фото: скрін, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк почав виплати українцям від організації CARE

Фото: скрін, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк розпочав виплачувати кошти українцям, які раніше подали заявку на фінансову допомогу від організації CARE. Гроші надходитимуть через платіжну систему PrivatMoney та можуть бути використанні на будь-які цілі.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку на офіційному сайті.

Міжнародна гуманітарна організація CARE обіцяла підтримати громадян України, яким необхідні кошти на забезпечення базових потреб. Тепер виплати отримають особи, які раніше звернулися по матеріальну допомогу, подали заяву та відповідали критеріям вразливості. Йдеться про такі умови нарахування коштів:

  • отримувачі проживають та зареєстровані в конкретних громадах Івано-Франківської, Вінницької та Одеської областей;
  • є членами багатодітних родин, де троє та більше дітей до 18 років і люди з інвалідністю (I-II група);
  • живуть у неповній сім’ї, в якій один дорослий самостійно утримує та піклується про дитину чи дітей;
  • люди похилого віку (старші 60 років);
  • родини з особами, які мають хронічні захворювання;
  • родини з вагітними жінками та жінками, які годують.

Окремою категорією стали українці, які вимушено виїхали з Херсонської області впродовж останніх 30 днів, але не мають жодного критерію вразливості. Ті громадяни України, які вчасно подали заявку та необхідний пакет документів, отримають 6 660 грн на кожного члена сім’ї.

Як будуть виплачувати кошти

Для здійснення виплат використовуватимуть систему PrivatMoney. Гроші автоматично нарахують на банківську картку, реквізити якої заздалегідь надали отримувачі. Але за умови, що особа не має відкритою платіжної картки в банку чи неправильно вказала номер, їй надійде повідомлення SMS з контрольним кодом переказу PrivatMoney.

Після цього суму можна перевести на карту в мобільному додатку Приват24 або через термінал самообслуговування, зняти в банкоматі, відділення фінансової установи чи за телефоном 3700. Зауважимо, що CARE вже не проводить прийом заявок, але не виключено, що згодом організація оголосить про повторні виплати.

Кому виплатять по 2 000 грн

У Львові виділили 110 тисяч грн 55 громадянам України. Вони отримають по 2 000 грн у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади.

Допомога призначається людям, які втратили родичів у результаті трагедії на військовому аеродромі "Скнилів". Нагадаємо, ця жахлива подія сталася у 2002 році та вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних шоу. Тоді під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил винищувач Су-27УБ влетів у натовп глядачів, які спостерігали за польотом. Загинуло 77 осіб, з них 28 дітей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що допомога для ВПО не безлімітна та розповідав, чому в Україні запроваджують нові правила виплат. Також ми повідомляли, що Шмигаль анонсував виплати до 500 тисяч гривень ще одній категорії українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.