Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рекрутинг у ЗСУ – якою буде зарплата у бійців

Грошове забезпечення визначено законом і залежатиме від кількох факторів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Скільки насправді заробляються військові

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Зарплата бійців Збройних сил України, яких рекрутують, залежатиме від кількох факторів. А саме від посади та особливих завдань, які вони виконують.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова в ефірі телемарафону.

Під час ефіру у спікера поцікавились, якою буде зарплата у рекрутованих бійців. Наприклад, у "Азова" виплати варіюються від 25 до 125 тисяч гривень.

"Грошове забезпечення визначено законом залежно від того, яку посаду обіймає людина, а також чи виконує вона особливі завдання, чи воює безпосередньо, наприклад, на першій лінії", – розповіла Калмикова.

Заступниця міністра оборони України пояснила, що "вилка виплат", яка є в "Азові", враховує зарплату "з бойовими й без бойових".

Кого з українських військових можуть залишити без премій

Раніше ми вже пояснювали, що лишитись без виплат можуть військові, які порушили ті чи інші правила щодо проходження військової служби. Сюди відносять:

  • осіб, які без поважних причин не вийшли на військову службу або навчання;

  • осіб, які під час проходження служби або ж в позаслужбовий час вживають алкогольні напої або наркотичні речовини;

  • осіб, які отримали дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність, позбавлення військового звання або ж пониження на посаді;

  • осіб, які отримали покарання через корупційний злочин;

  • осіб, які за один місяць отримали три дисциплінарні стягнення (або ж більше);

  • осіб, які під час проходження служби скоїли аварію або ж інші дії, що призвели до загибелі людей;

  • осіб, які порушили певні вимоги, через що було завдано серйозних матеріальних збитків;

  • осіб, які були звільнені за службовою невідповідністю або ж за невиконання умов контракту військового в Україні.

Важливо розуміти, що військовий, який вчинив те чи інше порушення, не зможе отримати премії саме за місяць, в якому сталась така подія, або ж за той місяць, коли його покарали. Більше про це ви зможете прочитати в нашому матеріалі.

Хто з військових знову отримуватиме 100 тисяч гривень

Згідно з рішенням Міністерства оборони України виплати у цьому розмірі можуть отримувати не лише бійці, які знаходяться на лінії фронту, але і ті, що знаходяться далеко від "передка". Передбачено наступні виплати:

  • 30 тисяч гривень – військові, які розміновують території за межами зони ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня;

  • 50 тисяч гривень – військові зі складу командування та штабів, які здійснюють управління частинами підрозділів. Такі виплати встановили з 29 вересня, раніше вони отримували 30 тисяч гривень;

  • 100 тисяч гривень – військові, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня. Раніше вони також отримували 30 тисяч гривень;

  • 100 тисяч гривень – військові ракетних військ, протиповітряної оборони, а також артилерії, які здійснюють вогневе ураження противника без умови перебування в зоні бойових дій. Нарахування відбувається з 29 вересня.

Про іншу інформацію ви зможете дізнатися тут.

Раніше ми писали, які виплати та пільги може отримати в Україні "дитина війни", а також скільки можуть отримувати ВПО, які займаються активною громадською діяльністю після вимушеного переміщення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.