Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк розпочав виплачувати нову допомогу: хто та скільки отримає

Українці отримають виплату на банківську картку із зазначенням призначення платежу "додаткова грошова допомога"

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплачуватимуть допомогу щонайменше чотири місяці

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати додаткову грошову допомогу. Кошти від Всесвітньої продовольчої програми ООН вже розпочав виплачувати ПриватБанк.

Про це повідомили у пресслужбі ПриватБанку.

Член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко повідомив, що виплати проводяться в рамках постанови Уряду України №781 про Додаткову грошову допомогу від ВПП ООН. Ця ініціатива спрямована забезпечити додаткову фінансову підтримку тим, хто опинився в складних життєвих обставинах через війну в країні.


Хто може отримати грошову допомогу

Отримати додаткову фінансову допомогу можуть пенсіонери, але за таких умов:

  • вони мають проживати на територіях, де ведуться активні або можливі бойові дії;
  • їхній розмір пенсій не повинен перевищувати 3 000 гривень;
  • якщо вони не отримують інші виплати, такі як допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) чи від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року.

Як відбувається нарахування допомоги

ПриватБанк бере на себе відповідальність за здійснення виплат додаткової грошової допомоги без жодних комісій для отримувачів. Пенсіонери, які мають право на цю допомогу, отримуватимуть її щонайменше чотири місяці поспіль безпосередньо на банківську картку чи рахунок, на який зазвичай отримують пенсію.

Яку суму грошей отримають українці

Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між сумою 3 000 гривень і пенсійною виплатою, однак вона не може бути меншою за 100 гривень. Переказ цих коштів буде здійснюватися ПриватБанком за рахунок коштів ВПП ООН із зазначенням призначення платежу "додаткова грошова допомога".

ПриватБанк видасть українцям по 800 тис. гривень

Українські підприємці мають можливість отримати грошову допомогу та іншу підтримку для розвитку свого бізнесу завдяки новій національній акселераційній програмі "Власне". Це спільна ініціатива Міністерства цифрової трансформації України, державної установи "Офіс з розвитку підприємництва та експорту", міжнародної компанії Mastercard та ПриватБанку.

Програма відкрита як для потенційних підприємців, так і для досвідчених бізнесменів, які прагнуть розвивати свої підприємства та залучати нових клієнтів та інвесторів. Учасники "Власне" зможуть отримати фінансову підтримку у розмірі 100 000 грн та 800 000 грн.

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк пропонує купувати долари онлайн. Також ми писали, що українці можуть отримати гроші на дрова та вугілля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.