Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк перестарався? Чому клієнтам блокують рахунки

Українці, які активно користуються послугами ПриватБанку, зіткнулися з проблемою проходження верифікації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк заблокував картку клієнту з інвалідністю

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк має великий попит серед багатьох людей. Проте інколи у клієнтів фінансової установи виникають проблеми. Так, один із них зіткнувся з несподіваною та проблематичною ситуацією, пов'язаною з блокуванням рахунків осіб з інвалідністю.

Свою скаргу клієнт висловив на порталі "Мінфін" в розділі "Відгуки".

Що стало причиною скарги на ПриватБанк

Клієнт банку повідомив, що він є довіреною особою для своєї матері, яка має значні фізичні обмеження, такі як відсутність однієї ноги, проблеми зі зором та слухом. У зв'язку з цим вони вирішили зробити довіреність у нотаріуса на всі існуючі рахунки, створені від її імені. Це дозволило йому здійснювати повне управління над банківськими картками.

Однак, коли настав момент здійснення переказу коштів, банк вирішив провести верифікацію джерела. Проте, через проблеми зі слухом матері, співробітниця ПриватБанку не змогла провести цю процедуру. Це призвело до тимчасового блокування рахунків.

"Ситуація повторилася зі спробою здійснити переказ коштів зі своєї особистої картки – рахунки також були заблоковані", – зазначив клієнт.

Як ПриватБанк відреагував на скаргу клієнта

ПриватБанк пояснив свої дії, вказавши, що ця процедура служить захистом від можливих шахрайських дій.

"На жаль, бувають ситуації, коли шахраї можуть отримати доступ до мобільного шляхом перевипуску сім-карти та в цьому випадку підтвердження СМС не є перешкодою для них. Відмова від перевірки операцій та підтвердження особи клієнта, або не проходження верифікації наражається на ризик втратити свої кошти", – йдеться у відповіді.

Щоб розблокувати рахунки, представники фінустанови порадили клієнту скористатися чатом на сайті банку. При цьому вони зазначили, що для проходження верифікації знадобиться вебкамера.

Деяким українцям ПриватБанк виплатить по 2 200 грн

Фінустанова видає грошову допомогу. Заявки на її отримання приймаються до 17 вересня 2023 року. ПриватБанк виплатить по 2 200 тим, хто відповідає наступним правилам:

  • має активну картку Mastercard;
  • старше 14 років;
  • отримував фінансову допомогу від визначених благодійних організацій;
  • здійснював щонайменше 2 транзакції на суму від 500 грн за кордоном або в Україні.

Згідно з офіційним сайтом ПриватБанку, акція проводиться вже вп'яте. Клієнти мали можливість тричі стати переможцями та отримати по 2 220 грн, в результаті максимальна можлива сума допомоги для одного клієнта складає 6 600 грн.

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк запустив нову важливу послугу для бізнесменів. Також ми писали, що віртуальна картка ПриватБанку "під прицілом" шахраїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.