Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк оновив тарифи на одну зі своїх послуг – скільки тепер платитимуть клієнти

Фінустанова запровадила нові тарифи на SWIFT-перекази як по Україні, так і за кордоном

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У ПриватБанку нові тарифи на SWIFT-перекази

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк запропонував своїм клієнтам оновлення. Відтепер вони відправлятимуть SWIFT-перекази за кордон та по Україні за єдиними тарифами.

Про це повідомили у пресслужбі фінустанови.

Відтепер для закордонних та внутрішніх переказів діє єдиний тариф – 0,5% від суми, але:

  • не менше ніж 5 гривень;
  • не більше ніж 100 доларів (у гривневому еквіваленті за курсом НБУ).

Єдиний тариф для SWIFT-переказів по Україні є вдвічі нижчим за раніше діючий, а максимальна сума комісії зменшена у 5 разів. При цьому ПриватБанк не нараховує комісії за надсилання SWIFT-переказів на купівлю товарів для ЗСУ та оплату лікування.

Ще одне оновлення ПриватБанку – тепер керування грошовими та SWIFT-переказами через Приват24 стало зручнішим. Новий функціонал меню "Перекази" дозволяє в Архіві переказів за пару кліків повторити відправку раніше проведеного переказу, повернути чи відредагувати переказ.

Скільки грошей можна перераховувати на картку у 2023 році

Ми вже писали про те, що у деяких випадках українці можуть зіткнутися з фінансовим моніторингом. Під час такої перевірки рахунок клієнта банку можуть заблокувати, тому це спровокує певні незручності.

Українцям слід пам'ятати, що з такою перевіркою можна зіштовхнутися, якщо провести грошову операцію на суму понад 400 тисяч гривень. Якщо відбулася одноразова транзакція такого розміру, фінмоніторинг прийде та буде вимагати пояснень.

При цьому з перевіркою можуть зіштовхнутися клієнти українських банків, у яких виявляють систематичні підозрілі транзакції. Навіть якщо сума менша за 400 тисяч гривень.

Водночас, якщо надсилати до 5 тисяч гривень, то навіть не доведеться проходити ідентифікацію особи.

Окремо потрібно пам'ятати про банківські ліміти українських фінустанов. Так, через Приват24 можна відправити на рахунок, відкритий в іншій фінансовій установі, максимум 29 999 грн. А от, наприклад, Monobank не лімітує взаєморозрахунки між своїми картками.

Для запобігання шахрайству банки можуть встановлювати добові та місячні межі. Зазвичай за одну добу можливо переказати до 110 тисяч гривень, поділених на 25 переказів. На місяць дозволяється 100 переказів до 220 тисяч гривень. Однак у кожного банку ці обмеження індивідуальні.

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк та Нова пошта запропонували українцям безплатну послугу. Також ми пояснювали, хто з українців може отримати до 50 тис. гривень від ПриватБанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.