Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк, Monobank та Ощадбанк оприлюднили новий курс: скільки коштує долар

В банківських обмінниках курс гривні до долара продовжує міцнішати, незважаючи на політичну та економічну нестабільність

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українські банки оновили курс долара

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Протягом останніх місяців валютний ринок в Україні дивує громадян, оскільки ні долар, ані євро, не дорожчають на фоні посилення масованих ракетних атак, обстрілів енергетичної інфраструктури, інформаційного нагнітання щодо "брудної бомби", посилення напруги на військовій арені тощо.

Сайт Pro Гроші розповідає, який курс долара встановили українські банки станом на 30 жовтня.

ПриватБанк

Попереднього дня фінустанова дозволила продати американську валюту в середньому за курсом 39,00 грн, а купити – за 39,75 грн. Це означало, що валюта зміцнилася на 25 копійок. Сьогодні, у неділю 29 жовтня, ситуація покращилася, адже середній курс становить 39,40 грн/дол. Продати долар можна ще на 10 копійок дешевше – по 38,90 грн.

Євро теж не здивував: курс до гривні також залишився на рівні минулого показника – 39,00 грн/євро. Для здійснення розрахунку по картці, доведеться конвертувати долар за курсом 37,45 грн, євро – за 38,31 грн.

Ощадбанк

В цьому комерційному банку курс дещо відрізняється від попередника. Хоч Ощадбанк купить валюту у клієнтів по курсу 39,30 грн, зате продаж здійснить дорожче – в середньому за 40,30 грн/дол. Різниця у карткових розрахунках невелика: курс долара дорівнює 37,12 грн, що на 33 копійки дешевше, ніж у ПриватБанку.

Monobank

Мобільний банк теж дозволяє здійснювати конвертацію американської валюти без проблем, а курс не здивує користувачів, оскільки майже не змінюється протягом останніх тижнів. Середня вартість наближена до показника у ПриватБанку – 37,44 грн за одиницю долара. Продати валюту дозволяється за 36,65 грн: це дещо більше, ніж у попередніх фінансових установах.

Що буде з курсом найближчим часом

Експерти розходяться у прогнозах стосовно курсу валют в Україні. Зокрема економіст та фахівець економічної експертної платформи Олег Гетьман впевнений, не варто очікувати повноцінної стабілізації долара. Навіть якщо американська валюта сьогодні показує тенденцію до падіння, у листопаді або ж в наступному році вона цілком може знову підскочити. Це залежить від ситуації на міжбанку, торговому та платіжному балансах.

Одночасно з цим інший прогноз дав економічний експерт Данило Монін, який очікує фіксованого курсу в листопаді: долар затримається на поточному рівні до кінця 2022 року.

Не виключено, що наступні 12 місяців курс гривні буде послаблюватися, а середнє значення обмінного курсу втримається на рівні 41,93 грн/дол.

Зауважимо, що в українських обмінниках долар несподівано подешевшав і більше не досягає порогу в 40 грн. Американську валюту можна продати в середньому за 39,61 гривень, а купити – за 39,75 гривень. Євро також дивує: 38,80 гривень – курс продажу, 39,03 – курс купівлі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Приват24 можна отримати гроші від міжнародних організації. Також ми повідомляли, що ПриватБанк відновив роботу у деокупованому місті.

Детальніше про курси валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.