Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пограбування можна не боятися: де вдома надійно сховати гроші

Зазвичай українці тримають готівку вдома у легкодоступних місцях, що робить кошти простою мішенню для крадіїв

Фото: Pinterest, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Місця, де можна сховати валюту, щоб вона не дісталася злодіям

Фото: Pinterest, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Не кожен українець може собі дозволити зберігати готівкові кошти в сейфі, де вони стовідсотково будуть захищені від злодіїв. Тож доводиться шукати нетривіальні місця вдома, в які злочинці навіть не подумають заглянути. Досить ховати заощадження під матросом чи в подушках, якщо хочете вберегти власні фінанси.

Сайт Pro Гроші розповідає, де найкраще ховати валюту, щоб її ніколи не знайшли крадії.

Топ-10 місць, де можна зберігати гроші вдома

1. Всередині тенісного м'яча.

Хто додумається шукати гроші в маленькому тенісному м’ячі? Просто виріжте отвір, згорніть купюри та засуньте в пустий простір м’яча. Щоб максимально заплутати, купіть побільше цих зелених куль та покладіть до свого спортивного спорядження. Адже може здатися дивним, шо вдома є лише один тенісний м’яч.

2. Внутрішня частина ручки.

Звісно, багато туди не сховати. Але всередину ручки можна помістити купюру найбільшого номіналу, наприклад, 100 доларів. Для цього потрібно згорнути банкноту навколо внутрішньої частини і покласти мінісейф серед інших канцтоварів.

3. Порожній харчовий контейнер.

Ще одна чудова місцина для ховання коштів – морозильна камера. Щоб зберегти купюри в хорошому стані, покладіть їх у харчовий контейнер, а саму коробку – до продуктів. Можна замінити будь-якою порожньою закритою ємністю, як от пачкою від пластівців тощо. Головне пильнуйте, щоб ніхто з рідних не викинув схованку у смітник.

4. Всередині карнизу.

Зазвичай кінці карнизу від’єднуються, відкриваючи довгий порожній простір. Навряд чи злодіям спаде на думку шукати гроші там, тому згорніть їх тугою резинкою, засуньте в карниз і накрийте кришкою.

5. В холодильнику в банці з напоєм.

Можна обрати будь-який традиційний напій, наприклад, Coca-Cola. Головне, щоб банка була алюмінієва, тобто непрозора. Сховайте всередину кілька банкнот і помістіть ємність поміж справжніх напоїв.

6. Щітка для волосся.

Просто від’єднайте частину з зубчиками від основи, заповніть пустий простір грошима та закрийте назад. Перевага такого місця схову – щіткою можна надалі користуватися без обмежень.

7. Корзина для брудної білизни.

Існує дуже мала ймовірність того, що злодій захоче копирсатися у брудному одязі. І не подумає перевірити корзину всюди, зокрема дно. Там можна прикріпити конверт з фінансами. Або ж приклеїти скотчем на пластикову підкладку.

8. Настільні ігри.

Перевага в тому, що в деяких іграх також є гроші, хоч і не справжні. Можна перемішати вашу валюту з підробкою та сховати під великими компонентами гри чи між складеною ігровою дошкою.

Ліміти переказів на банківські картки

Частину заощаджень українці зберігають готівкою, ховаючи у важкодоступних місцях. Але також користуються банківськими картками, які дозволяють проводити грошовий обіг. Щоправда інколи перекази можуть викликати підозри фінансової установи, яка вирішить перевірити, чи не заволоділи рахунком шахраї.

Фінансовий моніторинг, за результатами якого карту можуть заблокувати, як і доступ до всього рахунку, проводять у випадку, коли грошова транзакція перевищує 400 тисяч грн. Тоді перевірка забажає дізнатися джерела надходжень таких сум.

А якщо відправляти на іншу картку суму, меншу 5 тисяч грн, то система банку навіть не вимагатиме пройти ідентифікацію. Тож такі невеликі суми не підпадають під визначення підозрілих і зазвичай не перевіряються. Але кожен банк встановлює власні ліміти й обмеження, з якими варто детально ознайомитися перед здійсненням фінансових операцій.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що принесе багатство та відлякає фінансові проблеми. Також ми повідомляли, скільки часу українцям треба відкладати гроші з зарплати, щоб купити iPhone 14 Pro.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.