Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

По 6 600 грн кожному: українці можуть подати заявку на нову фінансову допомогу

Українців, які не відповідають всім критеріям, просять не подавати дарма заявку на допомогу, щоб не затримувати виплати іншим громадянам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям виплатять нову благодійну допомогу від фонду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо переміщеним особам будуть виплачувати нову благодійну допомогу в розмірі 6 660 грн. Але отримати її можуть лише переселенці, які проживають у трьох областях. При цьому потрібно відповідати кільком критеріям вразливості.

Про це повідомили на сторінці всеукраїнського благодійного фонду в Facebook.

Фінансувати виплати буде некомерційна організація "Деполь Україна". Її представники просять уважно читати умови надання коштів і не відправляти заявку на допомогу, якщо є невідповідність хоча б одному критерію.

"Кожна ваша заявка перевіряється на відповідність: чи ви дійсно не отримували допомогу в інших організаціях? Перевірка займає час, який ми можемо інвестувати на швидкість видачі грошової допомоги", – зауважили у фонді.

Суму в розмірі 6 660 грн можуть отримати лише внутрішньо переміщені особи, які переїхали в три області: Харківську, Одеську та Київську. Серед інших критеріїв вразливості такі:

  • наявність довідки ВПО не більше 30 днів;
  • наявність довідки ВПО не більше 90 днів, якщо перебралися з тимчасово окупованих територій чи місць проведення бойових дій, і маєте дітей віком до 18 років;
  • родина з пропискою в Харкові чи Харківській області має дітей до 18 років;
  • відсутність інших фінансових підтримок від благодійних організацій протягом попередніх трьох місяців (окрім "єДопомоги").

У фонді зауважили, що в одній сім’ї, члени якої спільно проживають у квартирі чи домогосподарстві, отримувати кошти зможуть не більше 4 осіб. На це не впливає відповідність критеріям і наявність документів в інших родичів.

Компенсація постраждалим в Одесі

23 липня Росії завдала ракетного ударупо Одесі, внаслідок якого були пошкоджені та частково зруйновані об'єкти цивільної інфраструктури, багатоповерхові та приватні житлові будинки, автомобілі та кафедральний Спасо-Преображенський собор УПЦ. Плюс дісталося кільком дитячим садкам, школам і закладам позашкільної освіти.

Мешканці Одеси можуть звернутися до районної адміністрації та отримати компенсацію на відновлення пошкодженого житла. Гроші потрібно витратити на заміну:

  • віконних блоків;
  • скління/склопакетів;
  • металевих вхідних дверей.

Від одеситів очікують пакет документів, у який входять заява, акт обстеження, копія паспорта та податкового коду на квартиру, видруковані чорно-білі фото усіх руйнувань. Також бажано додати висновок експерта про необхідність заміни того чи іншого елементу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці можуть отримати майже 27 тисяч гривень допомоги від держави та розповідав, кого це стосується. Також ми повідомляли, що деяким українцям виплатять 150 тисяч гривень, але за однієї умови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.