Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виплатять 150 тисяч гривень, але за однієї умови

В рамках проєкту гроші виплачуватимуть родинам, які раніше призупинили діяльність ФОП або хочуть започаткувати власну справу

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть пройти конкурсний відбір і отримати гроші на власну справу

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці зможуть отримати фінансове забезпечення для розвитку чи відновлення свого бізнесу. Йдеться про малий бізнес, яким займаються виключно члени однієї сім’ї. Коштами забезпечуватиме благодійна організація "СОС Дитячі Містечка Україна".

Про це повідомили на Facebook-сторінці.

Гроші в розмірі 150 тисяч гривень розраховані на підтримку фізичних осіб-підприємців, які були змушені через війну призупинити ведення діяльності. А також на осіб, які хочуть започаткувати власну справу, але не мають для цього початкового фінансування.

Важливий нюанс: участь у проєкті можуть взяти лише ті родини, які мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб і зупинилися на тимчасове місце проживання в одній з п’яти областей України, а саме Київській, Полтавській, Івано-Франківській, Чернівецькій або Львівській.

"Ми надаємо гранти на розвиток власної справи, бо вважаємо, що важливо давати людям можливість розвиватися, працювати, відновлюватися, щоб не було в житті вивченої безпорадності, зневіри. Крім того, це позитивно вплине на економічний, соціальний розвиток місцевих громад", – уточнила менеджерка з самозайнятості Лілія Шеїна.

Учасникам необхідно подати заявку для участі в конкурсі, але розглядатимуть звернення лише від тих претендентів, які відповідають умовам конкурсного відбору:

  • мають реєстрацію ВПО в одній зі вказаних регіонів;
  • мають відкритий ФОП, але не працюють через збитки;
  • хочуть відкрити ФОП найближчим часом і шукають фінансування для перших кроків у діяльності.

Також в рамках проєкту передбачене 3-денне навчання офлайн від профільних фахівців і консультації експертів щодо оптимальних способів /шляхів розвитку бізнесу. Це навчання безплатне, проте організація не оплачуватиме дорогу до місця проведення і проживання.

Виплати ВПО від держави

Деяким категоріям громадян України Кабінет міністрів продовжив нарахування фінансової допомоги ВПО на 12 місяців, хоча зазвичай виплати призначаються на 6 місяців. Йдеться про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах, а саме:

  • їхній середньомісячний сукупний дохід на одну людину не перевищує чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (2 093 грн станом на 2023 рік);
  • у складі сім’ї є працездатні особи, які змушені доглядати за дітьми до досягнення ними 6 років, чи мають трьох і більше дітей віком до 18 років, або ж є особами з інвалідністю;
  • ВПО досяг пенсійного віку та не отримує пенсію в розмірі більш як три прожиткові мінімуми для осіб, що втратили працездатність.

Також нагадаємо, що ВПО можуть не звертатися до соціальних органів для продовження державної допомоги чи отримання субсидії. Ці виплати автоматично активують з 1 серпня поточного року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що після ракетного удару по Одесі містянам виплатять компенсацію та розповідав, кому саме і куди звертатися. Також ми повідомляли, що українці можуть отримати майже 27 тисяч гривень допомоги від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.