Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пенсії під час війни: що буде, якщо довго не знімати виплати з картки

У Мінсоцполітики пояснили, за яких умов українцям можуть призупинити нарахування пенсій

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Виплату пенсій українцям можуть призупинити

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсійний фонд України продовжує нараховувати пенсії громадянам, які опинилися в тимчасовій окупації Росії. Однак, якщо гроші з картки не знімали останні півроку, виплати можуть призупинитися.

Про це повідомила перший заступник голови Мінсоцполітики Дар’я Марчак в ефірі національного телемарафону.

Вона пояснила, що справді є ситуації, коли ПФУ перестає виплачувати регулярну грошову допомогу. За її словами, відомство не може бачити всіх пенсіонерів. Крім того, люди на окупованих територіях можуть загинути і про це не буде відомо.

"З цієї причини, якщо шість місяців у громадян немає руху по картковим рахункам, ПФУ може зупинити грошові виплати. Проте пенсіонерам відновлять нарахування, якщо вони зв’яжуться із відомством та підтвердять свою особу", – пояснила Марчак.

Як пенсіонерам з деокупованих територій зняти гроші

У Мінсоцполітики розповіли про кілька способів, за допомогою яких можна зняти виплати готівкою на нещодавно звільнених українських територіях:

  • Зняти готівку (за умови її наявності) з картки можна прямо на касі супермаркету, аптеки, АЗС під час оплати покупки.
  • Така послуга доступна в торгівельних мережах (наприклад, „АТБˮ, „Varusˮ, „Фораˮ, „Сім23ˮ, „Сільпоˮ, „Аврораˮ, АЗК „ОККОˮ, „WOGˮ та багато інших (інформацію необхідно уточнювати безпосередньо на касах).
  • Щоб отримати готівку на касі торгової точки, необхідно оплатити товар банківською картою та повідомити касира про бажання зняти готівку. Підтвердження такої операції на касі супроводжується введенням PIN-коду банківської картки користувача.

Скористатися сервісами "Укрпошта":

  • Перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні Укрпошти або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги "З картки додомуˮ.
  • Під час вибору послуги з картки додому, листоноша принесе переказ за вказаною адресою та передасть безпосередньо в руки отримувача протягом 2-х робочих днів.
  • Для отримання переказу отримувачу необхідно лише пред’явити листоноші власний паспорт.

Раніше ми писали, як оформити пенсію в Україні та які документи потрібні. Також ми розповідали, що в Україні підвищать "військові" пенсії з інвалідності.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.