Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На пенсійні виплати українцям спрямували 48,8 мільярда гривень

У Пенсійному Фонді України розповіли, скільки коштів спрямували на пенсії українцям

Фото: УНІАН, ПФУ; Колаж: Pro Гроші

Скільки коштів виділили на пенсійні виплати

Фото: УНІАН, ПФУ; Колаж: Pro Гроші

На пенсійні виплати українцям спрямовано 48,8 млрд грн, зокрема 9,4 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 39,4 млрд грн – через уповноважені банки.

Такі дані станом на 23 вересня озвучили у Пенсійному Фонді України.

"Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. За повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 22 вересня доставлено 82,8 % профінансованих сум", – додали у ПФУ.

Там зазначили, що у вересні надано 635 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, зокрема, 23 вересня – 36 тисяч.

Виплата пенсій на деокупованих територіях

У Міністерстві соцполітики розповіли, що фінансування пенсій на тимчасово окупованих територіях не припинялося. Відповідно, всі громадяни деокупованих територій, які мають право на такі виплати, можуть скористатися кількома інструментами, щоб зняти пенсійні виплати зі своїх рахунків.

Ми детально розповідали, як пенсіонерам зняти виплати з рахунку та які є способи.

Призупинення виплат

Припинити виплату пенсії на картковий рахунок можуть у тому випадку, якщо пенсіонер понад 6 місяців не користувався карткою та грошима на ній. Тобто, Пенсійний фонд слідкує за транзакціями по рахунку, і якщо людина ним довго не користується, виплати зупиняють.

Водночас, повернути пенсію можна. І для цього потрібно звернутися у ПФУ, який підтвердить особу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.