Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пастка в асортименті: як супермаркети обманюють українців

Памʼятайте, що у певних випадках ви маєте право відмовитися від продукції й вимагати від представників магазину відшкодування її вартості

Фото: УНІАН, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Українці повинні знати свої права

Фото: УНІАН, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Більшість людей, коли заходять до магазину, то залишають свої особисті речі у камері схову, адже цього іноді цього вимагають самі представники цього закладу. Однак цим самим вони порушують певні правила.

Про це пояснили у Держпродспоживслужбі.

Експерти запевняють, що в Україні супермаркети не мають права зобов'язувати покупців залишати свої речі в камері схову. Але якщо все-таки ви речі вже залишили, то магазин несе за них відповідальність. Однак досить часто ми чуємо, що "адміністрація не несе відповідальності за речі, що залишені в камері схову". Таким чином вони вводять людей в оману.

"Так, покупці не зобов'язані здавати свої особисті речі. Це справа добровільна. Суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити доступ споживачів до торговельних об'єктів без здавання на збереження особистих речей, крім товарів, реалізація яких здійснюється у таких торговельних об'єктах. Працівники магазинів не можуть змушувати покупця при вході в торговельний зал показати придбані в інших місцях товари, а під час виходу – перевіряти правильність чека й оглядати речі покупця", – наголошують у відомстві.

Коли ви виходите з торговельного залу, то охоронець може попросити показати сумку. Однак зверніть увагу, що сам він робити огляд не має права, а тому ви сміло можете відмовитися від цього процесу. Памʼятайте, що оглядати ваші речі може тільки працівник поліції й лише у тому разі, якщо покупця підозрюють у крадіжці товару.

"Щодо твердження працівників торгівлі, що адміністрація магазину за збереження речей у камерах схову відповідальності не несе, то така заява також не відповідає дійсності... Збитки, завдані поклажодавцеві втратою (нестачею) або пошкодженням речі, відшкодовуються зберігачем: у разі втрати (нестачі) речі – у розмірі її вартості; у разі пошкодження речі – у розмірі суми, на яку знизилася її вартість", – зазначили у відомстві.

Якщо через пошкодження, певна річ, змінилась досить сильно, що вона не може бути використана за первісним призначенням, то ви маєте право відмовитися від цієї речі й вимагати від представників магазину відшкодування її вартості.

Як розпізнати неякісний товар у супермаркеті

Насамперед потрібно пам'ятати, що купувати продукцію варто лише у великих торгових мережах чи перевірених магазинах. Також потрібно обирати ті точки, які не були помічені в гучних скандалах щодо якості продуктів.

Більше про це читайте тут.

Раніше ми писали, на яких послугах ПриватБанку можна економити. Також ми розповідали, хто з українців отримає нову фінансову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.