Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обсяг виплат за ДТП у 2023 змінився – деталі

Виплати у сфері автомобільного страхування в Україні змінилися у першому півріччі 2023 року

Фото: УНІАН, wallpaperflare. Колаж: Pro Гроші

У 2023 році в Україні відбулися зміни в обсязі страхових виплат для потерпілих в рамках автомобільного страхування

Фото: УНІАН, wallpaperflare. Колаж: Pro Гроші

Послуги зі страхування авто — важлива форма фінансового захисту, яка допомагає покрити фінансові втрати, пов'язані з аваріями, крадіжками, пожежами та іншими подіями. Страхові виплати в Україні з початку 2023 року у порівнянні з 2022 роком значно зросли.

Про це свідчать дані, надані InsuranceUA в Телеграм.

На скільки зросли обсяги страхових виплат

Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ) виплатило на 58,8% більше коштів у першому півріччі 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Це зростання виплат пояснюється девальваційними та інфляційними процесами.

У період з січня по червень 2023 року МТСБУ здійснило майже 4 тисячі виплат з Фонду захисту потерпілих на суму 225 млн гривень. Кількість виплат збільшилась на 6,5% порівняно з 2021 роком, а сума виплат зросла на 58,8%.

Розмір середньої регламентної виплати також збільшився з 37 900 грн до 56 500 грн або на 49% в першому півріччі 2023 року. Експерти пояснюють це зростання збільшенням страхових сум з 1 липня 2022 року, а також впливом девальваційних та інфляційних процесів.

Найбільш значну частку виплат зафіксовано за шкоду, заподіяну власниками незабезпечених транспортних засобів, які стали винуватцями дорожньо-транспортних пригод і не мали дійсного полісу ОСЦПВ. Вони становили 63,7% за кількістю виплат і 68,4% за сумою виплат.

МТСБУ виплатило 10,6 млн гривень за страховиків-банкрутів

За перше півріччя 2023 року МТСБУ виплатило 10,6 млн гривень за зобов'язаннями страхових компаній, які припинили діяльність і були визнані банкрутами у сегменті ОСЦПВ (обов'язкового страхування цивільноправової відповідальності власників наземних транспортних засобів).

Відомо, що на цей час визнані банкрутами такі страхові компанії у сегменті ОСЦПВ:

  • Наста;
  • Україна;
  • Гарантія;
  • Лафорт;
  • Райп;
  • Інтертрансполіс;
  • Українська екологічна СК;
  • Гарант-авто;
  • Скайд;
  • Міська СК;
  • Лафорт.

Також, за зобов'язаннями страховиків, які припинили діяльність на ринку ОСЦПВ, але ще не були визнані банкрутами, МТСБУ здійснило виплати на суму 15,6 млн гривень коштом наявних гарантійних внесків таких страховиків у Фонді захисту потерпілих.

Раніше ми розповідали, які авто неможливо "вбити". Також ми писали про найнадійніші авто, які здатні прожити довше 300 000 км.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.