Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обмінники показали новий курс долара після вихідних: скільки коштує валюта 20 лютого

У понеділок вранці обмінники оновили показники відповідно до ситуації на готівковому валютному ринку

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Який курс валют в обмінниках 20 лютого

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Експерти прогнозували, що у період з 20 по 26 лютого, тобто весь поточний тиждень, курс долара та євро на готівковому ринку не похитнеться, а залишатиметься відносно стабільним. Обмінники у понеділок, 20 лютого, встановили оновлені значення купівлі/продажу американської та європейської валют.

Дані повідомляє моніторинговий портал Мінфін.

Курс долара та євро в обмінниках України

Середні показники курсу долара станом на 12:00 в обмінних пунктах дорівнюють:

  • купівля – 39,77 грн/дол.;
  • продаж – 39,86 грн/дол.

Євро можна купити чи продати в обмінниках за наступним курсом:

  • купівля – 42,11 грн/євро;
  • продаж – 42,30 грн/євро.

При цьому в банках України показники відрізняються. ПриватБанк дозволяє продати долар за 39,20 грн, Ощадбанк – за 39,55 грн, що не настільки приємно для гаманця, як пропонують обмінники. Втім купити американську валюту в ПриватБанку за курсом 39,70 грн/дол. вигідніше, ніж в обмінних пунктах.

За словами директора департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Германа Марченка, протягом поточного тижня не буде значних коливань курсів. Американська валюта не вийде за межу 41 грн/дол. та не опуститься нижче 39,5 грн/дол. Стабільність на ринку обумовлена збалансованістю "воєнної" економіки країни та повільному росту інфляції (не більше 1% на місяць). Плюс значну частку дефіциту в державному бюджеті покриває фінансова допомога від міжнародних партнерів.

Де вигідніше обмінювати валюту

Українці здебільшого звертаються до послуг обмінних пунктів, коли хочуть отримати якусь валюту. Перевага цих установ у більш вигідних показниках, адже зазвичай готівкові курси в банках встановлюються відповідно до ситуації на міжбанку. Фінустанови купують валюту за меншим курсом, а продають за більшим, забираючи як прибуток різницю.

Але варто бути дуже обережними, користуючись послугами обмінників, адже можна натрапити на тіньовий об’єкт, діяльність якого не регулюється НБУ. Банки в цьому плані безпечніші: ви можете не хвилюватися, що отримаєте фальшиву купюру. Тож завжди звертайте увагу на назву компанії, яка знаходиться на вивісці або в документах в куточку споживача. Вона повинна відображатися в списку легальних торговельних валютних точок на сайті Нацбанку.

При цьому банки можуть погоджувати індивідуальний курс, якщо сума – від 5 000 доларів або євро, які клієнт планує розмістити на депозит строком від 3-х місяців. Зауважимо, що фінустанови не дозволяють заздалегідь бронювати готівку для обміну.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс долара нарешті обрав стабільність, та розповідав, що буде з валютою наступного тижня. Також ми повідомляли, що краще робити з валютою: бігти в обмінники чи залишити кошти "під матрацом".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.