Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обмінники диктують свої правила? Що відбувається з курсом долара після вихідних

Показники іноземної валюти оновилися після вихідних і продемонстрували міцніші позиції у понеділок, 29 травня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курси долара та євро в Україні 29 травня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Банківські установи та обмінні пункти оновили курси долара і євро в Україні після вихідних. Станом на ранок, 29 травня, гривня щодо євро зміцнилася, тоді як долар залишився стабільним.

Дані наводить моніторинговий портал Мінфін.

Курс валют в обмінниках

Гривня поступово міцнішає в обмінниках, адже долар коштує на 10 копійок менше. Станом на 13:30 курс продемонстрував такі показники:

  • купівля – 37,36 грн/дол;
  • продаж – 37,45 грн/дол.

Європейська валюта також дешевшає, різниця з попереднім робочим днем становить 15 копійок. 29 травня її продають і купують в обмінниках за наступними курсами:

  • купівля – 40,37 грн/євро;
  • продаж – 40,51 грн/євро.

Курс валют в банках

Середній курс долара в банківських установах України станом на 13:30 наступний:

  • купівля – 37,25 грн/дол;
  • продаж – 37,6 грн/дол.

Євро не стоїть на місці та демонструє активність. Вартість впала на 5 копійок, тож 29 травня курс такий:

  • купівля – 40,20 грн/євро;
  • продаж – 40,75 грн/євро.

 | Фото: Мінфін
 | Фото: Мінфін

Курси долара і євро в банках України 29 травня

Фото: Мінфін

Курси долара і євро в банках України 29 травня

Фото: Мінфін

Що буде з курсом долара протягом поточного тижня

Експерти сходяться на думці, що серйозних змін очікувати не варто. Коливання відбуваються, що нормально для валютного ринку. Втім вони не свідчать про тенденції до зміцнення чи слабшання. Як уточнив доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков журналісту Pro Гроші, всі чинники, що впливають на формування курсу, наразі стабільні.

Гроші іноземних інвесторів надходять, іноземна допомога в Україну йде, міжнародний валютний фонд почав місію, але, в принципі, це не призведе до якихось негативних результатів, – констатував фахівець.

Він вважає, що надмірного попиту на валюту немає, тож переживати за зростання долара не варто. Так само інші фактори, від яких залежить зміна показників, не прогнозують ризиків у короткостроковій перспективі. Йдеться про хід українського контрнаступу та подальшого розгортання подій на полі бою, а також продовження фінансової допомоги від країн-партнерів.

Олексій Плотніков вважає, що в період з 29 травня по 4 червня коливання відбуватимуться в межах 37-38 гривень. Водночас економіст та аналітик центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ зауважив наступне: найближчі три місяці, за умови відсутності змін у трьох вказаних чинниках, курсовий коридор сягатиме лише 5% від поточних значень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк попередив про шахраїв і розповідав, на якій схемі обману можна "обпектися". Також ми повідомляли, що українцям блокують рахунки за борги й вони можуть залишитися без грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.