Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта виплатить кошти сім’ям загиблих працівників – що відомо

Всі небайдужі можуть долучитися до допомоги сім’ям загиблих і відправити кошти на монобанку, створену працівниками термінала

Фото: ДСНС

Нова пошта фінансово допомагатиме родинам загиблих працівників

Фото: ДСНС

Ввечері 21 жовтня росіяни обстріляли Харківщину керованими ракетами. На жаль, снаряд С-300 влучив у термінал Нової пошти, внаслідок чого шестеро співробітників загинули, а 16 отримали поранення різного ступеня важкості. Компанія повідомила про фінансову та психологічну підтримку сімей.

Про це йдеться на офіційній сторінці Нової пошти у Facebook.

Під час обстрілу на підприємстві працювала нічна зміна. Прицільний удар російськими ракетами призвів до загибелі шістьох українців. Нова пошта оприлюднила їхні імена та вік:

  • Олександр Темніков, 31 рік;
  • Дмитро Герасічкін, 30 років;
  • Артем Акопов, 21 рік;
  • Олександр Біжанов, 22 роки;
  • Владислав Панков, 28 років;
  • Олексій Єрмола, 23 роки.

У коментарях до посту про особи загиблих пресслужба компанії зазначила, що надається вся необхідна підтримка кожній людина, яка перебувала на зміні. Зокрема, постраждалим доставляють ліки та за потреби транспортують в інші медичні заклади, також з ними працюють психологи. Сім’ї загиблих отримують матеріальну та психологічну допомогу.

"Якщо є діти, вони до повноліття отримуватимуть 10 000 гривень щомісяця та грант на навчання у розмірі 12 500 доларів", – додали представники Нової пошти.

Плюс кожен охочий може долучитися до матеріальної підтримки. Колеги загиблих відкрили монобанку, куди небайдужі українці можуть відправляти будь-які суми для фінансової допомоги родинам жертв російського терору.

Що відомо про обстріл 21 жовтня

Раніше ми повідомляли, що про влучення ракети у термінал підприємства надійшла перша звістка у відділення поліції близько 22:20. Трагедія сталася у селі Коротич Пісочинської територіальної громади Харківської області. На місці розійшлася пожежа площею близько 300 кв.м. Вибухом частково зруйновано будівлю термінала, а також пошкоджено 7 вантажних автомобілів і 2 напівпричепи.

Згодом фахівці вибухотехнічного управління вилучили уламки зенітної керованої ракети С-300, яка й стала причиною смерті працівників. Всього на підприємстві у нічну зміну працювали 23 людини, з них 17 отримали серйозні осколкові поранення та вибухові травми. Одразу по приїзді медиків постраждалих доправили у лікарню для надання невідкладної допомоги.

Наступного дня пропагандистські пабліки почали виправдовувати обстріл інфраструктури з цивільними. Нібито завданням було знищити логістичний центр, яким бійці ЗСУ доставляли боєприпаси.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що родичі загиблого військового мають право на 15 млн гривень і розповідав, як отримати допомогу. Також ми повідомляли, скільки загиблих солдатів офіційно визнали в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.