Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта повернула важливу послугу: що доступно українцям

Вперше цю послугу запустили ще до війни, але згодом відмовилися, через шахраїв

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта перезапустила одну із онлайн послуг

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Компанія Нова пошта відновлює послугу безпечних онлайн-угод "Сейф-сервіс", яка не працювала останні два роки.

Про це повідомляє пресслужба поштового оператора.

Вперше послугу у тестовому режимі запустили влітку 2020 року, але вже восени Нова пошта її скасувала через випадки шахрайства: клієнти отримували від зловмисників СМС з номером недійсної експрес-накладної та посилання на підробні сайти для оплати.

Що змінилося тепер

Тепер онлайн-придбання через "Сейф-сервіс" відбуватиметься лише у мобільному застосунку Нової Пошти. Покупцю надсилатимуть повідомлення із номером накладної та можливістю сплатити замовлення.

Після оплати товару в застосунку гроші будуть резервуватися. Продавець отримає гроші лише після того, як покупець оглянув та забрав посилку.

Скільки коштує послуга

Продавці користуватимуться нею безкоштовно, а покупцям доведеться сплачувати комісію за грошовий переказ. До кінця травня вартість становитиме 20 грн, незалежно від вартості посилки.

Посилка, оформлена через "Сейф-сервіс", зберігатиметься у відділенні 5 днів. На шостий день вона автоматично повернеться до відправника, кошти – покупцю, а угоду скасують.

Кредитні картки Нової пошти

Нова пошта планує запустити власні кредитні картки, які працюватимуть через платіжну систему NovaPay. Ще наприкінці минулого року українська влада дозволила небанківським установам відкривати рахунки, давши компаніям 60 днів на перехідний період. Закон наразі не імплементували в парламенті, оскільки перенесли питання на три місяці, втім Нова пошта готується до змін.

Як уточнив генеральний директор NovaPay Андрій Кривошапко, "є амбіція, щоби у третьому кварталі цього року виходити на ринок, тому зараз ми у стані підготовки". Зокрема відбувається перебудова програмного забезпечення, можливі корегування формату роботи офісної частини та ін. Інтеграція дозволить клієнтам відкривати кредитні ліміти та управляти власним рахунком.

Раніше ми розповідали, що нового пропонує пошта користувачам поштоматів в Україні. Також ми писали, у яких країнах відкриються нові відділення Нової пошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.