Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

НБУ розпочав ліквідацію банку "Січ" – що відомо

Розповідаємо, чому НБУ ухвалив таке рішення та що чекає на цей банк далі

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

НБУ ухвалив рішення відкликати ліцензію та ліквідувати банк "Січ"

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "БАНК СІЧ" з 10 жовтня 2022 року. Раніше цей банк був занесений до категоріїї неплатоспроможних через недостатність коштів.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Що буде з вкладами клієнтів банку

Фонд гарантування вкладів вже незабаром виплатить гарантоване відшкодування всім вкладникам, зокрема фізичним особам-підприємцям незалежно від терміну дії договорів. Фонд виплатил вже 180 млн. грн вкладникам "Банка Січ", у яких закінчився термін дії договорів, та власникам відкритих банківських рахунків.

Декілька разів Фонд продовжував терміни з конкурсу пошука інвестора для фінустанови, але пропозицій так і не надходило, тому єдиним варіантом залишається тільки ліквідація банку. Фінустанова знаходиться у неплатоспроможному стані ще з 9 серпня через невиконання зобов'язань перед НБУ.

Банк за 1 гривню

Сайт Pro Гроші раніше розповідав, що відбувається з банками, які визнали банкрутство. Це відноситься тільки до системних банків, під час війни іх можна націоналізувати за спрощеною процедурою, держава може купувати таку фінустанову за 1 гривню. Якщо на момент банкрутства та передачі банку державі всі грошові залишки, що там знаходяться, автоматично вважаються державними.

Детальніше про це читайте у нашому матеріалі. Також ми розповідали, якщо сдати монети чи може відмовити банк прийняти їх.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.