Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Надбавки деяким військовим скасували: кому тепер платитимуть 30, 50 та 100 тисяч гривень

Військовослужбовці в тилу зможуть отримувати додаткову винагороду, але при умові виконання певних завдань

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Гроші

Виплати українським військови здійснюватимуть по-новому

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Гроші

З лютого для українських військовослужбовців змінили механізм нарахування доплат до заробтіних плат.

Про це йдеться у наказі Міноборони.

Так, для військовослужбовців залишили три види доплат. Їх розмір залежить від того, чи перебуває військовий безпосередньо в зоні бойових дій.

Хто отримуватиме 100 000 гривень

Таку доплату призначають тим військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях:

  • на тимчасово окупованій росіянами території;
  • на територіях між позиціями Сил оборони та позиціями окупантів.

Також таку виплату отримуватимуть військові, які здійснюють польоти чи виявляють повітряні цілі у зоні бойових дій. 100 000 гривень доплати передбачено і для медиків, які перебувають у зоні ведення бойових дій.

Хто отримуватиме 50 000 гривень

Це нова надбавка до зарплати, яка з'явилася у лютому 2023 року. Її призначатимуть тим, хто виконує бойові завдання у складі органів військового управління – і тимчасових, і постійних. При цьому це можуть бути військові, які не перебувають безпосередньо в зоні бойових дій. Хто саме отримає цю надбавку, затверджує Головнокомандувач ЗСУ або начальник Генштабу ЗСУ.

Хто отримуватиме 30 000 гривень

Надбавку у розмірі 30 тисяч гривень продовжать платити військовим, які перебувають на фронті, але при цьому не беруть участі в боях. Тобто перебувають в другій чи третій лінії оборони.

Також така доплата передбачена для тих, хто вийонує завдання у прикордонних районах областей, де не ведуться бойові дії. Це стосується і тих, хто працює в матеріально-технічному забезпеченні.

Надбавку 30 тисяч гривень також отримуватимуть військові, які виконуватимуть завдання з протиповітряної оборони об'єктів критичної інфраструктури.

При цьому військовослужбовці, які перебувають у тилу, таке надбавку не отримуватимуть. Їм виплачуватимуть заробітну плату без додаткових винагород.

Раніше ми розповідали про те, якою буде допомога українським військовим у разі поранення в зоні бойових дій. Також ми пояснювали, які виплати під час звільнення зі служби можуть отримати військові.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.