Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Популярність зростає? Біткойн встановив новий особистий рекорд

Цього року фахівці зафіксували сплеск активності транзакцій мережею Bitcoin

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Популярність біткойна зростає

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Біткойн встановив особистий рекорд транзакцій. За добу було підтверджено 682 281 транзакцію. Таку активність пов'язують із тенденцією появи записів Ordinals.

Про це пише Bitcoin.com.

Таке зростання свідчить про те, що популярність криптовалюти також зростає. Рекордну кількість транзакцій зафіксували 1 травня 2023 року.

Видання зауважило, що у 2023 році був зафіксований сплекс активності транзакцій мережею Bitcoin. Впереше його зафіксували ще в квітні, коли транзакції почали помітно збільшуватися з 2 квітня.

"Це стало переломним моментом у році, що призвело до послідовних місяців зростання активності. Більша частина зростання пов’язана з тенденцією порядкових записів, що відбуваються в блокчейні біткойн, феноменом, який привернув увагу як ентузіастів, трейдерів BRC20, так і колекціонерів незамінних токенів (NFT)", – йдеться в повідомленні.

В які дні найвигідніше купувати крипту

Раніше ми поцікавилися у штучного інтелекту щодо того, коли найкраще інвестувати у цифрові активи. ChatGPT відповів, що не бажано здійснювати вклади у понеділок. Це пояснюється тим, що на початку тижня можна зафіксувати невизначеність та коливання цін. Особливо варто остерігатися 5 токенів, які найбільше просіли за місяць:

  • The Sandbox (SAND);
  • Decentraland (MANA);
  • Sui (SUI);
  • Axie Infinity (AXS);
  • Chiliz (CHZ).

При цьому, ринок починає стабілізуватися ближче до кінця тижня. Саме у ці дні зменшується ймовірність великих втрат. Найкращими днями для інвесторів вважають неділю і суботу, адже саме у ці дні ціни знижуються, і в довгостроковій перспективі можна заробити на різниці курсів.

Найдорожче криптовалюту продають по п'ятницям. Тому купувати криптовалюту, зокрема Bitcoin, Ethereum і Ripple, у ці дні не радять.

Зауважимо, що наприкінці робочого тижня, в четвер, 17 серпня, курс біткойна впав до нового двомісячного мінімуму, оскільки розпродаж охопив світові фінансові ринки. Криптовалюта знизилась на 7,2%, що стало найбільшим одноденним падінням з листопада 2022 року.

Раніше ми розповідали про те, в яку криптовалюту Дональд Трамп вклав шалені гроші. Також ми пояснювали, за яких обставин біткоїн може подорожчати на 410%.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.