Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Листопадовий феномен: який курс долара пропонують українцям 7 листопада

Ситуація на українському валютному ринку залишається досить динамічною

Фото: Pexels

Курс долара 7 листопада

Фото: Pexels

Український валютний ринок переживає тенденцію зі здешевлення американського долара. Така ситуація спостерігається ще з жовтня, тому в листопаді це вже не новинка для українців. Тим паче 7 листопада в обмінних пунктах та на чорному ринку відбулися незначні зміни.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують українцям 7 листопада.

Який курс долара встановили обмінні пункти

В обмінниках у вівторок відбулися деякі зміни у курсових показниках. Фінансові установи сьогодні курс купівлі та продажу долара знизили всього на одну копійку. Так, українцям пропонують купити один долар за 37,65 гривні, а продати – 37,54 гривні.

Зазначимо, що протягом ранку з 03:00 до 11:00 курс іноземної валюти постійно коливався. Спочатку вартість долара знизилася, потім зросла та знову знизилася. Ранок в обмінниках почався з наступних показників:

  • купівля – 37,55 гривні за долар;
  • продаж – 37,67 гривні за долар.

Динаміка курсу долара зранку 7 листопада
Динаміка курсу долара зранку 7 листопада
Фото: Мінфін

Пікове значення відбулося о 7 годині ранку. Тоді середній курс купівлі продовжив бути на рівні 37,55 гривні за долар, а ось курс продажу зріс на 1 копійку та становив 37,68 гривні за долар. Проте вже через годину вартість іноземної валюти знову знизилася.

Який курс долара пропонують на чорному ринку

Приватні особи на чорному ринку 7 листопада не стали вносити корективи у курсові показники. Вони продовжують продавати своїм клієнтам долар за 37,75 гривні, а купувати за 37,65 гривні.

Тобто, українцям вигідніше звернутися в обмінні пункти, аби придбати іноземну валюту. А ось продавати населенню краще приватним особам, але варто пам'ятати про ризики, пов'язані з нелегальним обміном валюти та можливістю недобросовісних угод.

Що буде відбуватися з курсом долара на цьому тижні

З таким питанням редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова. Він розповів, що на цьому тижні можливо відбудеться невелике знецінення гривні на кілька копійок. Курсовий коридор складатиме десь від 37,75 до 38 гривень.

Він також наголосив на важливості рішень вищих економічних органів та міжнародних партнерів для валютного ринку та обсягах фінансової допомоги для України, які можуть вплинути на ситуацію. Збереження золото-валютних резервів також залишається актуальною темою для фінансової стабільності країни.

Раніше журналісти сайту Pro Гроші запитали в економіста, як коливання курсу долара впливає на зарплати українців. Також заслужений економіст України розповів, які наслідки можуть бути від постійного здешевлення американського долара.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.