Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс різко змінився: за скільки продають долар в обмінниках та на чорному ринку

Розповідаємо про актуальний курс американської валюти на готівковому ринку 11 жовтня

Колаж: Pro Гроші

Курс долара на готівковому ринку змінився

Колаж: Pro Гроші

Після вчорашнього стрибка курсу долара на готівковому ринку, ситуація дещо стабілізувалася.

Про це свідчать дані спеціалізованого сайту Мінфіна.

Курс в обмінниках

Станом на ранок, американська валюта в обмінниках коливається в середньому на наступному рівні: 41,56 грн за долар для продажу та 41,10 – купівля. Для порівняння, 10 жовтня курс купівлі становив 42,30 грн за долар, а 41,40 грн – купівля.

Курс долара на чорному ринку

11 жовтня середній курс на чорному ринку становить 41,20 грн за долар для продажу та 41,60 грн – купівля. Для порівняння, 10 жовтня долар продавали за 41, 60 грн, а купували за 41,10 грн. Тоді як перед вихідними продаж був за 41 грн за долар, а купівля – 40,80 грн.

Що буде з курсом гривні вже найближчим часом

Фінансовий аналітик компанії RoboForex Андрій Гойлов наголосив на важких втратах економіки нашої країни від бойових дій, що продовжуються. У зв'язку з цим залежність держбюджету від зовнішніх джерел фінансування та "друкарського верстата" Нацбанку лише посилюється.

Експерт пояснює – останнє чинить суттєвий тиск на курс української національної валюти.

За даними Нацбанку, валові міжнародні резерви України на початок жовтня становили 23,93 млрд доларів США (-1,51 млрд або -5,94%). Падіння "чистих" міжнародних резервів виявилося менш суттєвим – на 4,65% (до 15,18 млрд доларів США). Це сталося через валютні інтервенції регулятора на суму 2,75 млрд доларів у вересні. За цих умов для збереження резервів НБУ буде змушений піти на подальшу девальвацію гривні. Регулятор може піти на такий крок на найближчому засіданні. Тим самим експортери отримають стимул для продажу власної валютної виручки. Це може бути підтримкою курсу гривні, – вважає Гойлов.

Загалом, експерти переконані, що на українців чекає зростання курсу долара, і ми побачимо певні проблеми в банках.

Раніше ми писали, що українці в Литві тепер зможуть обмінювати гривні на євро та розповідали, на яких умовах. Також ми пояснювали, де найвигідніше купити долари під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.