Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку стикаються з проблемами за кордоном – до чого готуватись

Розповідаємо, що мають знати усі клієнти ПриватБанку під час користування карткою за кордоном

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Під час шопінгу за кордоном потрібно слідкувати за лімітами

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Багато клієнтів ПриватБанку виїхали закордон після початку війни і не встигли достатньо підготуватися та підготувати до цього свої карти.

Через це у багатьох виникають проблеми з рахунками, а які саме розкаже сайт Pro Гроші.

Обережно, роумінг!

На спеціалізованому сайті Мінфін деякі клієнти поскаржилися, що у них є проблеми з переказом грошей через СМС-повідомлення.

Раніше гроші можна було переслати за допомогою ПІН-коду в додатку, а тепер це можливо тільки через дзвінок або СМС, які не приходять у роумінгу.

У ПриватБанку на це відповіли, що питання повідомлень, що не прийшли, варто вирішувати зі своїм мобільним оператором, який за це відповідає, а саме – перевірити, чи включена доставка повідомлень і прийом дзвінків у роумінгу на ваш номер.

Також проблеми можуть виникнути зі зміною фінансового номера з-за кордону, але це все ж таки можливо, завдяки складній процедурі фотоідентифікації.

Слідкуйте за лімітами

Кожна картка має свій ліміт для різних операцій за кордоном, наприклад покупок або зняття готівки.

Коли ви перебуваєте в іншій країні, з іншою валютою, легко переплутати і забути, що всі ліміти, встановлені в гривнях, еквівалентні іншій сумі в іноземній валюті.

Якщо ви спробуєте перейти ліміт, у кращому випадку банк просто заблокує операцію, а може і заморозити весь рахунок. Краще перед покупками уточнити службі підтримки, який ліміт стоїть на різні операції.

Поповнення картки

Врахуйте, що ви не зможете поповнювати картку ПриватБанку за кордоном за допомогою готівки.

Це можна зробити тільки через онлайн сервіс, а покласти на карту готівку можна лише в Україні, в касі, банкоматі або терміналі самообслуговування.

Поповнити картку ПриватБанку в чужій країні можна через:

  • міжнародні системи перекладів;
  • SWIFT-платежі;
  • перекази на карту.

Якщо в Україні у вас залишилися родичі або знайомі, вони можуть поповнити ваш рахунок, внісши готівку до каси банку або через термінал. Для цього достатньо знати номер картки та ваше ПІБ.

Чи можна розплачуватися карткою ПриватБанку за кордоном?

Так, ви можете повноцінно користуватися вашою гривневою карткою та не переказувати гроші в іншу валюту, якщо в країні вашого перебування підтримуються міжнародні системи Visa та Mastercard.

При оплаті карткою в магазині або на якомусь сайті відбуватиметься автоматична конвертація валюти за актуальним картковим курсом ПриватБанку.

Такий же принцип діє і при знятті готівки в банкоматі у місцевій валюті, а от якщо європейський банкомат пропонує вам функцію динамічної конвертації, її краще відхилити, адже комісія буде величезною.

Раніше ми також писали, як оплатити комуналку через Приват24 і розповідали, яку важливу довідку можна отримати в застосунку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.