Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кільком категоріям українців повідомили, що буде з їхніми зарплатами під час війни

Ці люди повинні отримувати гідну суму, адже вони працюють у надважких умовах, заявили в уряді

Колаж: Pro Гроші

Медики мають отримувати гідну зарплату

Колаж: Pro Гроші

Зарплата медикам повинна виплачуватися вчасно та у повному обсязі не дивлячись на війну і складну економічну ситуацію. Все через те, що медичний персонал працює у надважких умовах і впевнено тримає свій медичний фронт.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Відповідна заява пролунала під час робочого візиту на Львівщину, де Віктор Ляшко обговорив забезпечення медиків гідною заробітною платою на рівні не менше, ніж 20 000 грн для лікаря та 13 500 грн для медичної сестри.

"Понад 7 місяців наші медики працюють в надважких умовах і впевнено тримають свій медичний фронт. Ми зі свого боку докладаємо максимум зусиль, аби базова заробітна плата виплачувалася в повному обсязі в кожному медичному закладі", – йдеться у повідомленні.

Де роботодавці платять найбільше

Раніше ми писали про п'ять регіонів, де у вересні у вакансіях зазначена найвища оплата праці, такі:

  • Київ – середня зарплата складає 29 400 грн;
  • Одеська область – 25 100 грн;
  • Харківська область – 23 500 грн;
  • Дніпропетровська область – 19 600 грн;
  • Запорізька область – 18 300 грн.

Київ завжди був лідером у зарплатах. І хоч після початку повномасштабної війни він поступився іншим регіонам, уже у травні показники повернули його на перше місце і залишаються незмінними. Помітне зростання зарплат восени у Харківській області. А от у решти трьох регіонів рівень у вересні почав падати.

Роботодавці Сумської, Чернівецької та Тернопільської областей, які не входять у топ, все ж підняли зарплати по вакансіях за останній місяць. Тепер в середньому люди можуть влаштуватися на роботу і заробляти по 18 100 грн, 17 800 грн та 13 700 грн відповідно.

Раніше ми розповідали про 5 проблем, які найчастіше заважають українцям знайти роботу під час війни. Сайт Pro Гроші також писав про лайфхаки, які допоможуть пройти співбесіду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.