Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гроші знову не прийшли? Куди звертатися ВПО в разі затримки виплат

У державному бюджеті на наступний рік передбачено меншу суму коштів для допомоги українцям

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Існує різний розмір фінансової допомоги для ВПО

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З початку війни в Україні побільшало переселенців. Більшість із них отримує фінансову допомогу від держави. Вона нараховується тричі на місяць, однак саму виплату кожна людина може отримати лише один раз на місяць.

Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

ВПО отримують допомогу в розмірі:

  • 3 тисячі гривень – для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2 тисячі гривень – для усіх інших.

Виплати державної допомоги внутрішнім переселенцям нараховуються тричі на місяць, а саме 3, 12 та 23 числа. Натомість раз на місяць відбувається виплата.

Чому відбуваються затримки та куди звертатися

У відомстві зазначили, що коли є затримки із виплатами й гроші не надходять більш ніж місяць, то це може бути пов’язано з технічними проблемами. У такому разі вам варто звернутися до органу соціального захисту за місцем свого фактичного перебування. Там можна буде з’ясувати причину затримки.

"Органи соцзахисту зобов’язані прийняти українців, які через війну були змушені залишити свої домівки, незалежно від того, де вони зареєстровані", – уточнили у міністерстві.

Не вистачить коштів на соціальні потреби

Експерт із соціальних питань Андрій Павловський заявив, що у державному бюджеті на наступний рік передбачено меншу суму коштів для допомоги громадянам. Щоб здійснювати соціальні виплати для покриття оплати комунальних послуг, у бюджет заклали на 9,2% менше грошей, а саме 37,9 млрд гривень. Тобто цього буде замало для надання субсидій всім, хто розраховує на пільгу.

В той самий час прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що субсидії отримає кожен громадянин, кому їх призначать. "У бюджеті як на цей, так і на наступний рік достатньо коштів, щоб підтримати найбільш вразливі верстви населення та надати необхідний обсяг допомоги у вигляді субсидій", – зазначив чиновник.

Вважається, що середній розмір допомоги становитиме 1 800 грн і не перевищуватиме 2 000 грн на місяць.

Раніше сайт Pro Гроші писав, на яку площу житла можна отримати субсидію і хто має право на "зайві" квадрати. Також ми повідомляли, чи можуть власники авто претендувати на субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.