Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар відмовляється "збавляти оберти"? Що відбувається з курсом в Україні

Сайт Pro Гроші розповідає, що зараз відбувається на ринку валют і за скільки продають та купують американський долар в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в Україні знову змінився

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українська гривня у четвер, 17 серпня, продовжила падіння відносно долара. Середній курс валюти в обмінниках підскочив до максимального рівня за останні кілька місяців. За добу середній курс купівлі зріс на 7 копійок і сягнув 37,65 грн/дол., а продажу – на 17 копійок і становить вже 37,93 грн/дол.

Що відбувається з курсом долара у касах банків

У середньому в Україні банки купують долари за курсом 37,3 грн, а продають по 37,97 грн.

Фінансові установи встановили власний курс валют на 17 серпня (купівля/продаж):

  • Приватбанк – 37,20/37,80 грн. за долар;
  • Ощадбанк – 37,20/37,99 грн.;
  • Укрексімбанк – 37,30/38,10 грн.;
  • Райффайзенбанк – 37,10/38,20 грн.;
  • ПУМБ – 37,25/38,0 грн.

Офіційний курс НБУ залишається замороженим на рівні 36,5686 грн.

До чого готуватись українцям далі

Як раніше розповів сайту Pro Гроші член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, стабільність курсу долара ґрунтується на макрофінансовій допомозі, яку отримує Україна від західних партнерів.

Він також зазначає, що коливання на ринку валют спостерігатимуться щонайменше до 1 жовтня поточного року, а потім уже буде багато складових для подальшого прогнозування.

"Річ у тому, що до 15 вересня Кабмін має подати до Верховної Ради проєкт бюджету на 2024 рік, де мають бути чітко прописані перспективи отримання нами макрофінансової допомоги", – пояснює експерт та зазначає, що від цього і залежатимуть перспективи курсу.

Тобто якщо не виникне проблем з отриманням макрофінансової допомоги, то, швидше за все, курс не рухатиметься.

Водночас доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков вважає, що якщо курс долара призупинить свій рух, це не буде нормальним явищем. Курсові зміни у межах 1 гривні вважаються нормальними ринковими коливаннями.

Також ми писали, скільки коштуватиме долар протягом останнього місяця літа. Більше про стан валютного ринку читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.