Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дія допоможе розібратися у кредитній історії: що стало доступно українцям

Фінансову грамотність можна легко підтягнути, не лише читаючи спеціалізовані видання чи статті, але й дивлячись серіали

Фото: УНІАН

На Дія.Освіта запустили новий серіал про кредитну історію

Фото: УНІАН

Проєкт "Дія.Освіта" дав доступ зареєстрованим користувачам до нового серіалу, знання з якого стануть у пригоді кожному українцю. Подана у відеороликах інформація стосується кредитної історії, шахраїв та інших аспектів взаємодії з банками. Серіал налічує 4 серії та фінальне тестування.

Про це розповіла пресслужба Дії в Telegram.

Сервіс дасть змогу українцям підтягнути фінансову грамотність у питанні кредитування. За кілька коротких серій глядачі дізнаються більше про поширені шахрайські схеми, роботу кредитного бюро, підвищення власного рейтингу тощо. Адже кредитна історія людини – це та інформація, якою володіють всі фінансові установи та на основі чого вирішують, давати позику чи відмовити у коштах.

Освітній серіал про кредитну історію на Дія.Освіта
Освітній серіал про кредитну історію на Дія.Освіта
Фото: Скріншот

Відомості у серіалі дадуть відповіді на поширені питання:

  • як зрозуміти, чи є шанс на отримання кредиту;
  • де зберігається кредитна історія;
  • за якими критеріями банки оцінюють кредитоспроможність клієнта;
  • як історія впливає на кредитний рейтинг;
  • як можна підтримувати рейтинг у хорошому стані;
  • як оскаржити помилки у кредитній історії;
  • чим займаються кредитні бюро;
  • до яких даних вони мають доступ;
  • як захиститися від шахраїв і зберегти персональні дані;
  • чи можна відстежити шахрайство у кредитній історії;
  • як діяти у випадку оформлення кредиту третіми особами на ваше ім’я.

Вся інформація доступна за посиланням на серіал. Щоб переглянути його та пройти фінальний тест, необхідно зареєструватися на сайті чи авторизуватися.

Чим вражає сервіс "Дія.Освіта"

У травні поточного року Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт, мета якого – дати українцям доступ до інформації, спрямованої на отримання цифрової освіти. Адже з початком повномасштабної війни чимало людей втратили роботу, переселилися. На новому місці буває важко почати все з початку, особливо якщо є обмежені навички та потреба у перекваліфікації.

На Дія.Освіта можна швидко навчитися новим вмінням, підтягнути знання, підвищити кваліфікацію, освоїти пріоритетні професії. Навчання проходить у вигляді онлайн-курсів і вебінарів, які містять інтерактивні завдання, відеоуроки, ігрові елементи. Після проходження освітнього продукту учасники отримують сертифікати, які підтверджують успішне завершення навчання.

Сервіс дає доступ до багатьох освітніх серіалів
Сервіс дає доступ до багатьох освітніх серіалів
Фото: Скріншот

Завдяки різноманіттю напрямів українці можуть обрати курси з найбільш віддалених одна від одної галузей. Наприклад, серед популярних професій з великою кількістю учнів – мобільний фотограф, бариста, дизайнер інтер'єру, барбер, тестувальник тощо.

Доступні серіали також різнопланові. Від бізнесу та прав людини до урбаністики і штучного інтелекту, від проведення онлайн-аукціонів до блогерства та ландшафтного дизайну. Іншими словами, на вибір українців – безмежні можливості цифрової освіти.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Дії з’явилася ще одна послуга напередодні зими та розповідали, як вона допоможе українцям. Також ми повідомляли, що українці можуть безплатно здобути дефіцитну професію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.