Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Діти в Україні можуть отримати понад 14 тис. грн: на що можна витратити гроші

Розповідаємо, які нові виплати доступні дітям в Україні, хто на них може розраховувати та як їх отримати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські діти можуть отримати кошти на відпочинок від держави

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна підтримує та піклується про дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки. Саме тому наша держава буде оплачувати путівки для оздоровлення цієї категорії неповнолітніх українців.

Про те, як це має працювати та хто може отримати путівку, розповіли в Міністерстві соціальної політики України.

Україна буде виплачувати кошти напряму родинам, а батьки разом з дитиною будуть обирати, куди саме придбати путівку та який заклад для оздоровлення їм найкраще підходить. Кошти може отримати дитина з багатодітної сім’ї, один з батьків дитини з інвалідністю, а також один з батьків дитини, що виховується у малозабезпеченій сім’ї.

Виплата передбачена для дітей, що зареєстровані на території таких областей:

  • Дніпропетровської;
  • Донецької;
  • Запорізької;
  • Київської;
  • Луганської;
  • Миколаївської;
  • Сумської;
  • Харківської;
  • Херсонської;
  • Чернігівської.

"Ми намагаємося хоча б трохи знівелювати ті складні процеси, які переживають сьогодні українські діти. Тому держава напряму перерахує батькам кошти на оздоровлення дітей, які потребують підтримки, перебувають в зоні активних бойових дій або на кордоні з Російською Федерацією", — повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Варто зазначити, що на звичайну картку кошти не зарахують. Щоб отримати гроші на путівку для дитини, один із батьків повинен відкрити картку в АТ КБ "ПриватБанк" зі спеціальним режимом використання. Такі картки можна відкрити, завітавши у відділення ПриватБанку. Саме на таку картку і буде нараховано 14 165 грн, а використати їх можна буде на путівку до одного з оздоровчих закладів, який є в Держреєстрі.

Діти в Україні можуть отримати 10 000 грн

Діти, які постраждали від військових дій, отримають багатоцільову грошову допомогу для забезпечення медичними послугами та психологічною підтримкою. Кошти виплачують одноразово по всій території України після того, як була подана відповідна заявка та заповнена анкета. Ці кошти можна витратити на необхідні медичні послуги, а саме – діагностування, протезування, хірургічні операції, медикаментозне лікування тощо.

"Метою проєкту є забезпечення, організація, сприяння і супровід надання медичних, соціальних, освітніх, реабілітаційних та інших послуг відповідно до потреб дітей і сімей, підвищення батьківського потенціалу, попередження інституалізації дітей-сиріт, які отримали ушкодження здоров’я внаслідок воєнних дій", – така інформація представлена на сайті організації "СОС Дитячі Містечка в Україні".

Також в межах програми надається консультація з юридичних та соціальних питань, психологічна підтримка дітей, батьків та інших членів родини, допомога в оформленні інвалідності, соціальних виплат та інших спеціальних статусів.

Раніше ми писали про топ професій, які мріють обрати українські діти, а також які пільги можуть отримати діти війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.