Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці отримають ще один вид допомоги – кому виплатять понад 6 тисяч гривень

Деякі українці вже можуть подавати заявки на виплату фінансової допомоги від одного з благодійних фондів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям у Сумах виплатять 6600 грн грошової допомоги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Благодійний фонд "Право на захист" оголосив про виплату нової фінансової допомоги українцям. Підтримку зможуть отримати внутрішньо переміщені особи (ВПО) та постраждалі від війни громадяни, які живуть у Сумах.

Про це повідомляє пресслужба міськради міста.

Кому виплатять допомогу

За інформацією влади, кошти нададуть:

  • переселенцям, які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особам, які не переїжджали після 24 лютого 2022 року, але постраждали від війни (наприклад, повністю або частково зруйноване житло/майно, завдання суттєвої шкоди здоров’ю, смерть близьких, постраждалі від підриву Каховської ГЕС);
  • людям, які через війну виїхали зі своїх домівок, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, з-за кордону).

Крім того, претенденти повинні відповідати хоча б одному із таких критеріїв:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або кількома особами з особливими потребами, зокрема інвалідністю та хронічними захворюваннями. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Скільки виплатять

Відомо, що українцям впродовж трьох місяців надаватимуть по 2 220 гривень на особу. Тобто загалом українська сім'я зможе отримати 6 660 гривень.

Чи можна отримати виплати повторно

Таке право є у переселенців та постраждалих від підриву Каховської ГЕС, але якщо вони на момент катастрофи перебували у Херсонській чи Миколаївській областях.

Ще одна умова — подаватися на допомогу можна лише через три місяці після отримання коштів від будь-яких міжнародних організацій.

Як зареєструватися та отримати гроші

Заявки приймають за адресою: вулиця Новомістенська, 1. Приходити можна щодня, крім суботи та неділі, з 09:00 до 18:00. Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефоном: 066 931 23 56.

Хто в Україні отримає 600 доларів

Спеціальну стипендію деяким громадянам надає міжнародна організація ЮНЕСКО. Мова про:

  • професійних журналістів;
  • редакторів;
  • творчих працівників медіа інших спеціальностей.

Зазначається, що фінансову підтримку нададуть журналістам, які опинилися у скруті через війну.

Раніше ми розповідали, коли переселенцям збільшать фінансову допомогу на проживання. Ще ми писали про нову міжнародну допомогу та кому з українців вона доступна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.