Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці у жовтні отримають виплати відразу за кілька місяців – кого торкнеться

Громадяни України, які надали прихисток вимушеним переселенцям, зможуть отримати свою фінансову допомогу

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна виділила 100 млн гривень для виплат

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Були затримки з виплатами громадянам, які прихистили внутрішніх переселенців. Однак наразі влада нарешті змогла виділити понад 100 мільйонів гривень, щоб "погасити" ці борги перед українцями.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На нараді Координаційного штабу з питань внутрішньо переміщених осіб, яку очолювала Віцепрем'єрка Ірина Верещук, брали участь представники різних міністерств, зокрема Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінінфраструктури, Мін’юсту, Мінфіну, МЗС, Офісу Омбудсмана, Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій та інших установ.

Серед інших питань, учасники наради обговорювали виплати в рамках програми "Прихисток", що передбачає компенсації за безкоштовне надання тимчасового житла внутрішнім переселенцям. Сума цих виплат становить 450 гривень на місяць за проживання одного внутрішньо переміщеного особи у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Зокрема, цього тижня вже здійснено виплати за червень, загальна сума яких перевищує 102 мільйони гривень. А вже наступного тижня планується розпочати фінансування компенсацій за липень.

Нагадаємо, що компенсація витрат на тимчасове проживання внутрішніх переселенців надається за рахунок фінансування від Товариства Червоного Хреста України. Крім власників житла або їхніх представників, ця компенсація може бути надана також орендарям житла, яке є державною або комунальною власністю.

Відповідальним виконавцем проєкту "Прихисток" Уряд визначив Мінреінтеграції.

Для ВПО створили комплексну програму підтримки

Комплексну підтримку, за програмою компанії Booster Development та за сприяння USAID, надаватимуть всім українцям, які залишилися без роботи через вимушену зміну місця проживання.

Команда фахівців обіцяє учасникам допомогу з:

  • пошуками місця роботи;
  • перепрофілюванням;
  • оформленням трудового договору;
  • відновленням підприємницької діяльності
  • та іншими питаннями.

Доєднатися до проєкту можуть:

  • повнолітні внутрішньо переміщені особи;
  • ветерани та члени їхніх родин;
  • люди з інвалідністю;
  • особи, які через війну покинули рідний регіон, але вже повернулися (наразі не мають статусу ВПО);
  • мешканці деокупованих територій;
  • інші категорії людей, які постійно проживають у підконтрольних Україні населених пунктах, але втратили роботу внаслідок війни;
  • наші громадяни, позбавлені джерел постійного доходу, але які шукають нові можливості для працевлаштування чи навіть започаткування власної справи.

Завдяки цій програмі ВПО будуть доступні індивідуальні консультації щодо професійного визначення, тренінги, менторська підтримка та участь у відкритих заходах з ознайомлення із новими професіями.

Раніше ми писали, які нові виплати для ВПО запровадила держава. Також повідомляли, які є способи підтвердити своє місце проживання для отримання статусу ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.