Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому пари розлучаються через гроші – топ помилок, які руйнують ваші стосунки

Є кілька правил для вас та вашого партнера, які можуть запобігти майбутнім сваркам через фінанси

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Партнери можуть розлучитися через гроші

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді через гроші можуть виникати непорозуміння. Ба більше, це може бути навіть між коханими людьми. Саме тому через певні причини в сім’ях бувають сварки чи навіть розлучення.

Про це сайту Pro Гроші розповіла фінансова планерка Ульяна Гринчевська.

Є декілька причин сварок через гроші.


Уявіть ситуацію: ви одружилися, живете вже разом пів року, і тут приходить лист від банку на ім’я вашого партнера про заборгованість по кредиту. Думаю, в такій ситуації ви будете відчувати себе обманутою чи обманутим, адже з вами не поділилися такою інформацією. Вам не пояснили, чому та заборгованість виникла. Вас не попросили допомогти. Звичайно, що така ситуація спричинить як мінімум дуже серйозну розмову в парі, а як максимум — розлучення.


Тому одна з причин, чому пари можуть розлучитися через гроші – це приховування боргів.

Емоційні покупки. Ще одна причина, яка може вплинути на взаємини в сім’ї. Якщо у вас бюджет обмежений і на поточний місяць не планувалося додаткових витрат, а хтось із партнерів цю домовленість порушив, то це погано відобразиться на ваших відносинах.

Він хоче нове авто, а вона – квартиру. Тобто підходимо до ще однієї причини – різні фінансові цілі або ж взагалі їх відсутність.

Поділюся зі свого практичного досвіду. Зараз все частіше на консультацію до мене звертаються сімейні пари. І спільні дії кожного з них дуже позитивно впливають на дотримання фінансового плану. Адже партнери мотивують один одного, – говорить експертка.

Відсутність бажання заробляти більше або ж змінити сферу діяльності, яка буде приносити більше доходу.

Інколи пари розлучаються саме з цієї причини, адже коли один партнер розвивається, гарно заробляє, а інший "стоїть на місці", це призведе до непорозумінь, – стверджує фінансова планерка.

Як жити в гармонії один з одним та з грошима?

Ви маєте постійно говорити з партнером:

  • Хто та скільки заробляє?
  • Чи хтось в парі користується кредитами?
  • Чи є збереження?
  • Які фінансові цілі?
  • Який вид бюджету був би комфортний парі?

Це лише мінімальний набір питань для пари, якщо ви хочете "потоваришувати" з грошима.

А взагалі, можна таку аналогію навести: Гроші у сім’ї – це як "човен", а чоловік і дружина — як "веслярі". Якщо "веслярі" не домовилися, хто і як буде "веслувати", то і не зможуть вони добре кермувати цим човном. А якщо є злагоджена робота між обома веслярами, то вони на човні точно допливуть до поставленої цілі, – говорить експертка.

Саме тому варто ще на початку відносин обговорити всі фінансові питання, аби в майбутньому у вас не виникало сварок.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.